Esė “Le Corbusier,- svarbiausi modernizmo principai”

12 psl. / 2105 žod.

Ištrauka

Le Corbusier buvo vienas pirmųjų modernaus dizaino teoretikų ir praktikų. Garsusis šveicarų kilmės architektas, dizaineris, urbanistas, dailininkas ir teoretikas buvo Bauhauzo mokyklos lyderis, padėjusios pakeisti sampratą apie statybas ir architektūrą. XX amžiaus pradžioje Le Corbusier padėjo modernios architektūros bei tarptautinio stiliaus pagrindus.

Nors architektūros istorija nėra tapati atskirų architektų biografijų sumai, modernios architektūros kalbą Iengviau galima suprasti, susipažinus su Le Corbusier, kūrybine asmenybe. Jo teoriniai ir praktiniai, dailės ir architektūros darbai padarė išskirtinį ir fundamentalų poveikj, jo pasiūlyta originalių metodų ir architektoninių elementų individualios kalbos priemonių sistema taip paplito, kad tapo tarptautine. Nors ir ne visos jo urbanistinės bei architektūrinės idėjos pasiteisino, Le Corbusier iki šiol laikomas vienu įtakingiausių pasaulio architektų, suformavusių naują architektūros kalbą.


Turinys

  • 1. Le Corbussier kūrybos analizė
  • 2. Le Corbussier kūrybos analizė
  • 3. Le Corbussier kūrybos analizė
  • 12. Le Corbussier kūrybos analizė

Reziumė

Autorius
architektas vytas
Tipas
Referatas
Dalykas
Architektūra
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 16, 2016
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Indijos lankomiausios vietos

Architektūra Prezentacija 2011 m. asteee
Pristatymą sudaro 31 skaidrė, kuriose gausu nuotraukų iš labiausiai vertų aplankyti Indijos vietų. Jos yra trumpai aprašytos.

Gotikos menas Lietuvos architektūroje

Architektūra Referatas indroolia
Architektūra - materialiosios aplinkos ir emocijų formavimo menas - yra kartu epochų atspindys ir epochų realybė. Ji materializuoja socialinę visuomenės patirtį, utilitarinius poreikius,...

Gotikos menas Lietuvos architektūoje

Architektūra Prezentacija indroolia
Gotikos terminas kilo iš germanų genčių - gotų pavadinimo ir atsirado XVI a. Italijoje. Gotikos stilius gyvavęs nuo XII a. vidurio iki XVI...