Informacijos valdymas verslo logistikoje

13 psl. / 2694 žod.

Ištrauka

Aktualumas.

Bet kuriam verslo vienetui, norint siekti sėkmingos veiklos, yra reikalinga pažinti visą verslo logistikos sistemą, iš pagrindų suvokti verslo logistinius procesus tiek pačios įmonės viduje, tiek ir kitų aplinkinių įmonių, ypatingai susijusių savo veikla. Būtina stengtis pažinti tokių procesų elementus, kuriuos būtų įmanoma kontroliuoti bei per tolimesnį jų valdymą būtų įmanoma siekti verslo veiklos efektyvumo gerinimo (Cristou, 2012).

Taipogi siekiant, jog įmonė sugebėtų įgauti konkurencinį pranašumą bei vėliau jį išlaikyti, tokiai įmonei reikia sukurti integruotos verslo logistikos sistemą, t.y. integruoti informacines sistemas, gamybą, logistiką, marketingo personalą pardavimų komandas, būtent į šią verslo logistikos sistemą (Meidutė, 2012).

Pasaulinė verslo globalizacija praplėtė ir verslo logistikos funkcijas. Kadangi verslo logistikos uždaviniai pasidarė labiau kompleksiškesni, nes: prekių ir paslaugų bei medžiagų, srautai juda tiek lokaliai, tiek ir tarptautiniu mastu (Meidutė, 2012). Dėl šios priežasties informacinės sistemos valdymas ir jos svarba dar daugiau išaugo. Verslo įmonės privalo prisitaikyti prie besikeičiančių verslo sąlygų, taip pat tenkinti naujus rinkos bei klientų poreikius. To siekiama pasinaudojant pažangiosiomos technologijomis, pvz. balso atpažinimo galimybėmis. Klientams yra svarbu, kad prekės būtų pristatytos laiku, idealios būklės ir tokios, kokių jie nori – tiksliai pagal jų užsakymą. Todėl verslo įmonės privalo valdyti vis daugiau įvairiarūšių prekių, greičiau bei mažesnėmis partijomis. O norint sėkmingai susidoruoti su tokaisi iššūkiais reikia tinkamai išmanyti ir taikyti verslo logistikos informacijos valdymą[1].

Tikslas – išanalizuoti informacijos valdymą verslo logistikoje.

Uždaviniai:

  1. Išanalizuoti verslo logistikos sąvoką, procesus, valdymo elementus ir paslaugas.

2. Atskleisti informacijos valdymo svarbą verslo logistikoje.


Turinys

  • Turinys
  • Įvadas3
  • 1.Verslo logistika4
  • 2.Informacijos valdymas verslo logistikoje9
  • Išvados12
  • Literatūros sąrašas13

Reziumė

Autorius
abrikosinee
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 22, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Verslo planas: UAB „GE-LOGISTIKA“

Vadyba Verslo planas 2013 m. gintariukas
Šiame verslo plane pristatomas UAB ,,GE-logistika‘‘ įmonės veiklos išplėtimo galimybės ir perspektyvos. Verslo plano rašymo tikslas gauti iš banko finansavimą verslo plėtrai ir...

Verslo procesų valdymas organizacijoje

Vadyba Kursinis darbas jurgute
Šiomis didelės pokyčių spartos dienomis organizacijos valdymui klasikinės vadybos jau neužtenka. Siekiant įgyvendinti organizacijoje užsibrėžtus tikslus, atsiranda poreikis tobulinti jos valdymą, kyla būtinybė...

Informacijos valdymas ir komunikacija

Vadyba Prezentacija 2013 m. rasa13
Vadovo darbo objektas yra informacija apie organizacijos aplinką, veiklą, organizacijos narių sugebėjimus ir siekius, o jo darbo produktas valdymo sprendimai.