Didžiausio pasaulyje JAV banko veiklos ypatumai

23 psl. / 3657 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas: Didžiausias JAV bankas „JPMorgan Chase“ tapo puikiu pavyzdžiu, kai riziką nugalėjo noras uždirbti daugiau. 2012m. buvo skelbiama, kad bankas dėl vieno savo darbuotojo veiksmų patyrė 2 mlrd. JAV dolerių nuostolį. 2013m. JAV bankas „JPMorgan Chase“ sudarė rekordinę 13 mlrd. dolerių vertės taikos sutartį byloje dėl spekuliacijų pervertintais vertybiniais popieriais, paremtais paskolomis gyvenamajam būstui, kurios išprovokavo finansų krizę. Bankas „pripažino smarkiai klaidinęs visuomenę – įskaitant investuotojų bendruomenę“ dėl prieš krizę platintų hipotekiniais kreditais užtikrintų vertybinių popierių (residential mortgage-backed securities, RMBS) kokybės. Pagal minėtą sutartį „JPMorgan Chase“ sumokėjo 9 mlrd. dolerių valdžios institucijoms, o dar 4 mlrd. dolerių – savo klientams, daugiausiai gyvenamųjų būstų savininkams, kurie nukentėjo nuo „JPMorgan“ ir jo per krizę perimtų žlugusių bankų „Bear Stearns“ bei „Washington Mutual“.

Didžiausia banko problema: Bankų makleriai disponuodami didelėmis pinigų sumomis kartais dėl pelno tinkamai neįvertina rizikos, o planui nepasisekus sukrečia ne tik savo bendrovę, bet ir visą rinką. To būtų galima išvengti imantis griežtesnių apribojimų bankui investuojant klientų pinigus.

Analitinio darbo tikslas: Išnagrinėti ,,JPMorgan Chase & Co“ banko veiklą ir jos ypatumus.

Uždaviniai:

Išnagrinėti banko atsiradimo istoriją.Įvertinti dabartinę banko situaciją.Išsiaiškinti banko veiklos kryptis.Palyginti 2013m. ir 2014m. banko pajamas pagal veiklos kryptis.Išnagrinėti, kaip ir kodėl kito banko darbuotojų skaičius 2010-2014 metais.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1.1 ,,JPMorgan Chase & Co“ banko susiformavimas.4
  • 1.2 Dabartinė ,,JPMorgan Chase & Co“ banko situacija.4
  • ,,JPMORGAN CHASE & CO.“ BANKO VEIKLA5
  • 2.1 Vartotojų ir Bendruomenės Bankininkystė7
  • 2.2 Įmonių ir investicijų bankininkystė15
  • 2.3 Komercinė bankininkystė17
  • 2.4 Turto valdymas19
  • 2.5 Korporacijos segmentas21
  • IŠVADOS:22
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS:23

Reziumė

Autorius
matas.batas
Tipas
Referatas
Dalykas
Finansai
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 22, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
23 psl.

Susiję darbai

Kredito unijų veiklos principai ir ypatumai

Finansai Kursinis darbas baltojipuga
Šiame semestro darbe analizuojamos Lietuvos Respublikos kredito unijos. Kredito unijos sąvoka traktuojama kaip kooperatiniais pagrindais sukurta finansinė institucija. 62 Lietuvoje veikiančias kredito unijas...

Lietuvos centrinio banko veikla

Finansai Referatas 2011 m. audriul
Paslaugų vaidmuo šiuolaikinėje visuomenėje įgauna vis didesnę reikšmę. Formuojant paslaugų teikimo strategijas, labai svarbus veiksnys yra vartotojas ir jo elgsena. Norint sėkmingai egzistuoti...

Bankų veikla Lietuvoje

Finansai Referatas 2012 m. gugis
Tvarkingas, gerai įvertintas referatas apie bankų veiklą Lietuvoje finansų studijoms. Pateikiamas išvados ir naudotos literatūros sąrašas.