Aprangos medžiagų reikalavimai vaistininko rūbams

18 psl. / 3738 žod.

Ištrauka

Įvadas

Apranga žmogui reikalinga tam, kad apsaugotų kūną ne tik nuo tiesioginio aplinkos poveikio, bet ir padeda reguliuoti kūno temperatūrą, drėgmę. Drabužiai tiesiogiai susiję su mūsų gyvenimo būdu ir darbu, todėl jie turi ne tik netrugdyti, bet ir padėti žmogui dirbti ir ilsėtis.

Kiekvienai konkrečiai situacijai tinka tik tam tikrų formų drabužiai. Darbe žmonės praleidžia didesnę dienos dalį, todėl darbo rūbams reikia skirti ne mažiau dėmesio, negu drabužiams, kuriais vilkime eidami į teatrą, koncertą ar miestą. Be abejo, darbuotojo apranga turi būti patogi ir praktiška, padedanti žmogui dirbti, jį drausminti.

Tačiau kasdieniniai drabužiai, atsižvelgiant į profesinę veiklą, turi būti įvairių formų. Kai kurių profesijų žmonių, pavyzdžiui, žurnalistų, televizijos komentatorių darbas reikalauja puošnesnių drabužių, o žmonių, dirbančių aptarnaujančioje srityje – tvarkingų, higieniškų, informatyvių drabužių. Kasdieniniai drabužiai gali būti įvairūs, šiuolaikiški, bet ne ultramadingi.

Kasdieniniai komplektai, kostiumai, suknelės ilgai išliks šiuolaikiški, jeigu nebus labai įgrisusių detalių, greitai nusibostančios puošybos. Spalvas reikia parinkti ramias, derančias prie darbo aplinkos. (remiantis: N.Jerzenkova. Moteriškų drabužių kirpimas ir siuvimas. Uždaroji akcinė bendrovė “Spauda”, 1993, 3-5p.)

Pastaraisiais metais labai paplito darbo drabužių komplektai. Tokį komplektą moterims gali sudaryti sijonas, palaidinukė, liemenė su švarkeliu, bliuzonu ar striuke, suknelė su liemene ir t.t., o vyrams – kostiuminės kelnės ir marškiniai, kelnės, marškiniai ir liemenė arba kelnės ir švakras.

Darbo drabužiams parenkama medžiaga, atsižvelgiant į sezoną bei darbo aplinką. Atsižvelgiant į metų laiką komplektai skiraisi savo medžiagų savybėmis, apdaila bei furnitūra. Atsižvelgiant į darbo aplinką, komplektai turi atitikti darbo vietos keliamus reikalavimus.

Šiame kursiniame darbe analizuosime vaistinės “Būk sveikas” darbuotojo (vyro/moters) aprangai keliamus bendruosius reikalavimus. Aptarsime sukurto modelio paskirtį, konstrukcijos, vartotojiškus, socialinius, funkcinius, estetinius, higieninius bei ergonominius reikalavimus. Nustačius pagrindinius reikalavimus gaminio detalių medžiagoms, parinksime aprangos medžiagas bei furnitūrą.


Turinys

  • Contents
  • 1. Įvadas3
  • 2. Semestro darbo užduotis4
  • 3. Gaminiui keliamų bendrųjų reikalavimų aptarimas, modelio ir konstrukcijos pagrindimas5
  • 3.1. Bendrieji reikalavimai drabužiams5
  • 3.2. Vaistinės darbuotojo vartotojiški reikalavimai drabužiui5
  • 3.3. Vaistinės “Būk sveikas” darbuotojo (moters) gaminio modelio aprašymas7
  • 3.4. Vaistinės “Būk sveikas” darbuotojo (vyro) gaminio modelio aprašymas8
  • 3.5. Reikalavimai parinkto modelio gaminiui9
  • 3.6. Reikalavimai gaminio detalių medžiagoms9
  • 3.7. Medžiagų savybės atsižvelgiant į svarbiausius reikalavimus14
  • 3.8. Medžiagų parinkimas vyriškam gaminiui - chalatui14
  • 3.9. Darbo apibendrinimas15
  • 4. Darbo išvados16
  • 5. Literatūros sąraįas17

Reziumė

Autorius
vienintele
Tipas
Referatas
Dalykas
Dizainas ir technologijos
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 6, 2016
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai

Galvos apdangalų medžiagos ir furnitūra

Dizainas ir technologijos Referatas 2014 m. karolyyte
Galvos apdangalai jau nuo pačių seniausių laikų buvo neatsiejama žmogaus kostiumo dalis. Iš žmogaus nešiojamo galvos apdangalo buvo galima spręsti apie jo socialinę...

Apmušimo medžiagos

Dizainas ir technologijos Prezentacija 2013 m. kamurke
Pristatomos minkštųjų baldų gamyboje naudojamos apmušimo medžiagos, jų savybės, priežiūra, išvaizda, atsparumas dėvėjimuisi.

Apmušimo medžiagos

Dizainas ir technologijos Referatas 2012 m. kamurke
Referate pristatomos minkštųjų baldų gamybos pramonėje naudojamos apmušimo medžiagos, pateikti jų pavyzdžiai. Darbas buvo rengtas norint susipažinti su apmušimo medžiagų atsparumu, savybėmis, išvaizda,...

Automobilių dažymo medžiagos

Dizainas ir technologijos Referatas 2016 m. paulevit
Laikui bėgant eksploatuojant automobilį neišvengiamai atsiranda kėbulo dažų dangos pažeidimų, kurie paspartina korozijos židinių atsiradimą. Automobilio dažymas - ne tik dažų užpurškimas. Šį...

Kūdikų rūbų reikalavimų analizė

Dizainas ir technologijos Referatas 2015 m. simmot
Kūdikis – tai vaikas nuo ~1mėn iki ~1m amžiaus (naujagimis – iki 1 mėn. amžiaus). Kūdikių odelė būna jautri, todėl šiam vartotojų segmentui...