JAV ir Kinijos santykiai

9 psl. / 1774 žod.

Ištrauka

„Jokie kiti santykiai XXI a. nebus tokie svarbūs, kaip santykiai tarp JAV, didžiausios pasaulio galybės ir Kinijos, kylančios pasaulio galybės. Šitaip apie Kinijos Liaudies Respublikos ir Jungtinių Amerikos Vasltijų santykius pasisakė Barack‘as Obama savo kadencijos pradžioje. Santykiai tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kinijos Laiudies Respublikos yra vieni svarbiausių dvišalių santykių pasaulyje vien dėl to, kad tai yra dvi didžiausios ekonomikos pasaulyje ir Kinijos ekonominės galios potencialas vis auga, nors šalis susiduria su daug ir įvairių šalies vidaus problemų. JAV ir Kinijos santykiai nėra labai seni, jie užsimezgė apie XXa. Pabaigą ir vyko gan vangiai, tačiau šiandien tai yra viena iš svarbiausių Jungtinių Amerikos Valstijų užsienio politikos krypčių vien dėl savo strateginio potencialio JAV. Taip pat nors ir neprilygsta JAV kariniam potencialui Kinija kelią nemenką grėsmę JAV įtakai Pietryčių Rytų Azijoje. Savo darbe bandysiu apžvelgti šių dviejų galingų valstybių benradarbiavimą, bei problemas trugdančias tolesniai gerų santykių plėtrai.


Turinys

  • ĮVADAS
  • JAV ir Kinijos bendradarbiavimas kariniame – saugumo kontekste
  • Santykiai finansų srityje
  • Klimato kaita
  • Santykių problematika
  • IŠVADOS
  • Literatūra

Reziumė

Autorius
tedis
Tipas
Referatas
Dalykas
Politologija
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 28, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Lyginamoji institucinė JAV ir Irako analizė

Politologija Referatas 2010 m. dovydas
XXI a. pradžia globaliame pasaulyje buvo kaip niekad įtempta. Jungtinių Amerikos Valstijų sionizmas (kas turi didžiausią galią, tas nori tvarkyti visą pasaulį pagal...

JAV karai Irake ir Vietname: panašumai ir skirtumai

Politologija Referatas gendrija
Valstybių santykių erdvė yra nuolat kintanti subjektų ir objektų sąveikos vieta, kurioje priimami svarbiausi geopolitiniai sprendimai, kuriamos strategijos ir vyksta įvairūs politiniai procesai....

Valdžios ir piliečių santykiai

Politologija Prezentacija evitkus
Nuo ko priklauso valdžios ir piliečių santykiai? Kodėl kyla valdžios ir piliečių konfliktai? (Kokios valdžios savybės sudaro prielaidas valdžios ir piliečių konfliktams?)

ES prekybos santykiai su Kinija ir Japonija

Politologija Prezentacija 2019 m. vtamluk
šiose prazentacinėse skaidrėse pateikta išsami infromaciją apie Kinijos ir Japonijos prekybos raidą, jų santykius us ES. gautas maksimalus įvertinimas - 10.