Kelionių pardavimų skatinimas remiantis „Teztour“ ir „Novaturas“ kelionių organizatorių pavyzdžiu

16 psl. / 2956 žod.

Ištrauka

Turizmo verslas-brangi ir didelių investicijų reikalaujanti veiklos sritis, galinti, palankiai susiklosčius aplinkybėms, duoti daug pelno, arba atvirkščiai nuostolių. Lietuvoje turizmas sparčiai populiarėja, nepaisant to, kad šioje srityje teikiamos paslaugos nėra pirmo būtinumo. Kasmet atsiranda vis daugiau įmonių, kurios užsiema kelionių organizavimu ir pardavimu. Kelionių organizavime lyderiai jau ne vienerius metus išlieka tie patys – „Teztour“ ir „Novaturas“.
Kiekvienais metais šios įmonės įdeda nemažai pastangų, stengiasi kažką patobulinti ar atnaujinti, kad išlaikytų lyderiaujančias pozicijas. Šių įmonių lyderiavimo pozicijos taip pat parodo, jog jų veikla yra pelninga. Įmonės pelnas dažniausiai priklauso nuo pardavimų. Norint kad pardavimai būtų rezultatyvūs reikia ieškoti naujų idėjų ir naudoti įvairias skatinimo priemones.
„Teztour“ ir „Novaturas“ siūlomų kelionių pasirinkimas yra labai platus ir kainos yra prieinamos net ir vidutines pajamas gaunantiems žmonėms, todėl yra naudinga rinktis kelionę, kurią organizuoja šie kelionių organizatoriai. Tuo tarpu kelionių organizatoriui yra naudinga surinkti didesnį keliautojų skaičių, kad galėtų pasiūlyti optimalesnę kainą, kuri būtų prieinama vartotojui ir naudinga įmonei.
Šio rašto darbo pagrindinis tikslas yra apžvelgti kelionių pardavimų skatinimo būdus, išsiaiškinti pagrindinius vartotojų poreikius renkantis kelionę. Pateiksiu analizę kaip pardavimus skatina pagrindiniai Lietuvos kelionių organizatoriai „Teztour“ ir „Novaturas“. Naudodamasi literatūra apžvelgsiu pagrindinius pardavimų skatinimo būdus, tyrimo metu analizuosiu kokius pardavimų skatinimo būdus naudoja minėti kelionių organizatoriai taip pat kokie yra vartotojų reikalavimai jiems. Darbo pabaigoje pateiksiu palankiausius pasiūlymus efektyviam pardavimui vykdyti.


Turinys

  • Įvadas2
  • 1. Teorinė dalis4
  • 1.1. Rinkos segmentavimas4
  • 1.2. Pardavimų skatinimas6
  • 1.3.”Teztour” pardavimų skatinimo priemonės8
  • 1.4. “Novaturas” pardavimų skatinimo priemonės10
  • 2. Praktinė dalis11
  • 2.1. Duomenų rinkimas11
  • 2.2. Duomenų analizė12
  • 3. Išvados14
  • Literatūros sąrašas15

Reziumė

Autorius
rutele
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.54
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 23, 2012
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
16 psl.

Susiję darbai

Praktika kelionių agentūroje

Vadyba Praktikos ataskaita tigerlillish
Lietuvoje turizmo veikla užsiima šios įmonių rūšys – kelionių agentūros, kelionių organizatoriai ir kelionių operatoriai. Kelionių operatoriai tik kuria produktus, o juos parduoda...

Praktikos ataskaita kelionių agentūroje

Vadyba Praktikos ataskaita 2013 m. llidell
Profesinės veiklos praktiką atlikau kelionių agentūroje „Inter Travel“, kuri pradėjo savo veiklą nuo 2010 m. rugpjūčio 18 d. Įmonė įregistruota Valstybės įmonių Registro...