Jonavos teritorijos GIS duomenų analizė

12 psl. / 1489 žod.

Ištrauka

Arcgis (geographic information system) yra integruotas gis programinės įrangos rinkinys, skirtas pilnam geografinės informacinės sistemos sukūrimui.
Arcgis desktop paketas skirtas darbui su žemėlapiais ir kitų gis funkcijų atlikimui. Jis taip pat sudarytas iš kelių integruotų dalių.
ArcMap taikomoji programa naudojama duomenims atvaizduoti, kartografuoti, vizualinei analizei atlikti, redaguoti ir maketuoti. ArcMap leidžia lengvai pereiti nuo žemėlapio vaizdavimo prie jį sudarančių erdvinių duomenų redagavimo ir atvirkščiai. ArcMap taikomosios programos langą sudaro: turinio lentelė (kairė dalis), turinio elementų vaizdavimo arba darbo laukas (dešinė dalis), pagrindinio meniu ir įrankių juostos.
ArcCatalog taikomoji programa naudojama geografiniams ir lenteliniams duomenims peržiūrėti, šio tipo duomenų struktūroms kurti, valdyti ir administruoti, metaduomenims kurti, redaguoti ir peržiūrėti. ArcCatalog taikomoji programa savo struktūra primena Windows Explorer : kairė lango pusė skirta katalogų medžiui rodyti, dešinė – katalogo ar failo duomenų tyrinėjimui. Yra pagrindinio meniu ir įrankių juostos. ArcCatalog, kaip ir Windows Explorer, galima keisti duomenų buvimo vietą (kopijuoti, perkelti), pervadinti, pašalinti juos ar kurti naujus. Reikia atkreipti dėmesį, kad ArcCatalog pašalinti duomenys nenukeliauja į šiukšlinę (Recycle Bin), jie pašalinami visiškai. Geografiniai duomenys ArcCatalog vaizduojami specialiomis piktogramomis – priklausomai nuo duomenų formato ir tipo. Modulinė Arcgis struktūra lemia didelį šios gis lankstumą ir pritaikomumą įvairiems poreikiams. Be to, kad Arcgis turi didžiules vartotojams iš kart pasiekiamas galimybes.

Darbo tikslas:
Įsisavinti praktines žinias apie kartografinio modeliavimo pagrindus, duomenų analizės vykdymą ir mokėti jas pritaikyti ArcGIS 10 programoje.

Darbo uždaviniai:
• Suformuluoti kokiomis palankiomis sąlygomis gyvūnų rūšis gali egzistuoti;
• Išskirti trikdžius, kurie maišys palankiai egzistuoti gyvūnų rūšiai savo buveinėse;
• Sukurti Euklidinius atstumus aplink pasirinktus objektus ir išskirtus trikdžius;
• Pakeisti rastrinių duomenų rinkinių reikšmes naujomis visiems duomenų rinkiniams bendromis reikšmėmis, tam pasitelkus reikšmių perklasifikavimo komandą;
• Atlikti žemėlapių algebrą (Raster Calculator) su savo perklasifikuotais sluoksniais;
Suformuoti žemėlapį, kur būtų matyti gauti rezultatai.


Reziumė

Autorius
mantoske
Tipas
Referatas
Dalykas
Geodezija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 26, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Geodezinių darbų ypatumai sąvartyno teritorijoje

Geodezija Diplominis darbas dauzo
Topografija – geodezijos ir matavimų inžinerijos veiklos sritis, kuri apima Žemės paviršiaus gamtinių ir fizinių (reljefo, hidrografijos, augmenijos), antropogeninių bei pavienių topografinių objektų...