Individualios idėjos aprašas - edukacinė programa apie kaimo gyvenimą bei darbus

14 psl. / 2414 žod.

Ištrauka

Idėjos pavadinimas: edukacinė programa apie kaimo gyvenimą bei darbus.

Idėja apie tokią edukacinę programą man kilo dar šios vasaros pradžioje. Kadangi pati dirbu kaimo turizmo sodyboje, kurioje yra auginami naminiai gyvūnai, įrengtas šiltnamis, yra auginamos daržovės, viskas įrengta kaip kaime, dažnai matau žmonių nuostabą ir susižavėjimą visą tai pamačius. Kartą išgirdau, kaip vaikas, stovėdamas prie paršelių aptvaro, kvietė savo tėvus pažiūrėti „vištų“. Tuomet ir pamaniau, jog galbūt reikėtų skirti daugiau dėmesio švietimui apie tokius paprastus dalykus kaip naminiai gyvūnai ar gyvenimas kaime, juolab kad Lietuvoje yra tiek daug kaimų ir gyventojų kaime. Manau, jog tokių edukacinių programų vykdymas puikiai prigytų kaimo turizmo sodybose, kadangi ten dažniausiai vyrauja itin kaimiška atmosfera. Taip pat ten ilsėtis atvyksta nemažai žmonių iš didesnių miestų, o taip pat ir šeimos su vaikais.

Idėjos naujumas. Išnagrinėjusi edukacines programas, atliekamas kaimo turizmo sodybose arba tiesiog susijusias su kaimu, neradau būtent tokios kuri supažindintų su kaimo gyvenimu ir darbais. Programos, kurias radau, buvo tokio konteksto: senoviškų patiekalų gaminimas, pirties paslaptys, duonos kepimas, keramikos užsiėmimai, gyvenimas dvare, kiaušinių marginimas vašku, degustacijos bei kitos įvairios kūrybinės programos. Panašiausios į mano siūlomą idėją jau vykdomos programos yra senieji kaimų amatai bei darbai, tačiau manau, jog reikėtų ir programos, kuri supažindintų su šių, naujesnių laikų kaimu.

Idėjos įgyvendinimo planas:

Rasti vietą, geriausiai kaimo turizmo sodybą, kurioje būtų galima vykdyti šią edukacinę programą;Pasiruošti programos vykdymui: pasirūpinti naminiais gyvūnais (įrengti jiems aptvarus, įsigyti maisto, išsiaiškinti jų specialius poreikius); įrengti daržą, sodą, šiltnamį, kuriame bus auginamos daržovės, vaisiai; apsirūpinti reikiamais darbui įrankiais bei apranga (šakės, kastuvai, krepšiai, kibirai, pirštinės, guminiai batai).Paskirti ar pasamdyti žmogų, kuris būtų atsakingas už edukacinių programų vykdymą;Reklamuoti programą, kad ji pritrauktų kuo daugiau žmonių.

Įdėjos įgyvendinimo tikslas: supažindinti vaikus bei suaugusius su kaimo gyvenimu ir darbais.

Uždaviniai:

Sukurti naują edukacinę programą;Populiarinti kaimo turizmo sodybų veiklą;Atskleisti gyvenimo kaime ypatybes;Leisti žmonės patiems dirbti kaimiškus darbus;Į programą įtraukti kuo daugiau vaikų ir žmonių iš didesnių miestų.

Problema: žmonės nėra pakankamai susipažinę su kaimišku gyvenimu, vaikai neatpažįsta naminių gyvūnų, nežino, kaip ir kur auga vaisiai ir daržovės.


Reziumė

Autorius
kristina.sl02
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 3, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
14 psl.

Susiję darbai

Chester Irving Bernard. Biografija ir darbai

Vadyba Referatas studentas151
Žmogiškųjų santykių teorijos atstovai pirmieji pradėjo tyrinėti darbuotojų elgsenos motyvavimo problemas. Šioje srityje ypač pasižymėjo Ch. I. Barnard’as. Tikriausiai niekas nesitikėjo, kad ir...

Verslininkystės namų darbas „Idėjos analizė“

Vadyba Verslo planas 2017 m. dita123
VDU verslininkystės namų darbas. Idėjos analizė. Pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Bumerangas“. Sugalvota idėja ir ji pristatyta, pagal pateiktus punktus, taip dadėta siūlomos vertės...