Nėščiosios vitaminų ir mineralų poreikis, jų reikšmė ir stokos pasekmės.

17 psl. / 3407 žod.

Ištrauka

Moteris, jos įsčiose augantis vaikelis - tai lyg dvi vieno organizmo dalys jaučiančios panašias emocijas, mintančios tuo pačiu maistu, kvėpuojančios tuo pačiu oru [1].

Vitaminai - biologiškai aktyvūs organiniai junginiai, būtini normaliai organizmo medžiagų apykaitai ir gyvybinei veiklai palaikyti [2]. Mūsų organizmas vitaminų beveik negamina ir nekaupia, todėl jų reikia nuolat gauti su maistu, ypač vitaminų ir mineralų poreikis išauga nėštumo metu. Taisyklinga nėščiosios mityba turi užtikrinti visus vitaminų, mineralų ir mikroelementų poreikius. Visas reikalingas maisto medžiagas, deguonį vaisiaus organizmas gauna iš motinos organizmo. Jei nėštumo metu moteriai trūksta vitaminų ar mineralų, tai gali atsiliepti kūdikiui [7].

Todėl labai svarbu, ką jūs valgote, kokiu oru kvėpuojate, kokia jūsų emocinė būsena, darbo ir poilsio režimas. Kad kūdikis gimtų sveikas ir stiprus, būsimoji mama turi valgyti visavertį maistą. Idealu, jei nėštumas planuotas, jei prieš pastodama vartojote daug sveiko maisto, vitaminų ir mikroelementų [10]. Tuomet nuo pirmosios dienos embrionas gauna visas jo augimui ir vystymuisi reikalingas medžiagas.

Šio darbo tikslas – išanalizuoti nėščios moters vitaminų ir mineralinių medžiagų reikšmę, stokos pasekmes.

Uždaviniai:

  1. Apibūdinti svarbiausius vitaminus ir mineralines medžiagas reikalingas moters organizmui nėštumo metu;
  2. Įvardinti vitaminų ir mineralinių medžiagų reikšmę nėščiosios moters organizmui;
  3. Įvardinti vitaminų ir mineralinių medžiagų stokos pasekmes motinai ir vaisiui.

Turinys

  • Įvadas3
  • Literatūros apžvalga4
  • Vitaminai4
  • Mineralai7
  • Atvejų analizė10
  • Išvados13
  • Siūlomas maisto davinys nėščiosioms14
  • Dietos rekomendacijos14
  • Naudota literatūra16
  • Priedai17

Reziumė

Autorius
mantina
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 2, 2016
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Vitaminai, jų charakteristika ir reikšmė organizmui

Medicina Konspektas 2011 m. gintare8
1. Įvadas................................................................................. 32. Vitaminai netirpūs vandenyje............................................ 42.1. Vitaminas A....................................................... 42.2. Vitaminas D ir vitaminas E............................... 52.3. Vitaminas K....................................................... 6

Vitaminai ir mineralinės medžiagos skaidrės

Medicina Prezentacija 2017 m. aur.joksiene
Mūsų žinios apie mitybą dažniausiai remiasi šeimos tradicijomis, kurias močiutės ir mamos perduoda savo vaikams. Tik niekada nei savęs, nei kitų neklausiame: „ką...

Vitaminai ir mineralinės medžiagos

Medicina Referatas 2017 m. aur.joksiene
Daugybė žmonių, patys to nežinodami, maitinasi neteisingai.Tegul maistas būna mūsų sąjungininkas. Hipokrato žodžiais, „tegul maistas būna vaistas“.