Vadovo asmenybės įtakos vadovavimo stiliui analizė

8 psl. / 1108 žod.

Ištrauka

Šiame darbe analizuojama vadovo asmenybės įtaka vadovavimo stiliui. Kiekviena įmonė ar organizacija turi savo vadovą. Aišku, kad visi vadovai yra skirtingos asmenybės, vieni nuo kitų skiriasi savo charakterio bruožais, požiūriu į darbą, žmones, pareigas, kiekvienas savaip įsivaizduoja bendravimą su pavaldiniais. Priklausomai nuo visų išvardintų aspektų, skiriasi ir jų vadovavimo stiliai.

Susipažinus su vadovo asmenybe, sunku įsivaizduoti, kurie bruožai teigiamai veikia įmonės ar organizacijos veiklą, o kurie – ne.

XXI amžiuje yra be galo daug įmonių ir jas valdančių bei atstovaujančių vadovų ir kiekvienas iš jų yra skirtinga asmenybė. Todėl išanalizuoti kiekvieną vadovą ir jo savybes yra labai sudėtinga ar net neįmanoma. Todėl mokslininkai ieško teorijų, atlieka statistinius tyrimus, kad apibendrinus būtų galima suvokti, kaip vadovo asmenybė įtakoja organizacijos veiklą bei lemia vadovavimo stilių.

Šio darbo tikslas yra išanalizuoti, kokią įtaką vadovo asmenybė daro valdymo stiliui.

Darbo uždaviniai:

  1. Pateikti vadovų asmenybių bruožų įvairovę.
  2. Apibrėžti valdymo stilių charakteristikas.
  3. Išsiaiškinti, kokią įtaką vadovo asmenybė turi valdymo stiliui.

Vadovas – valdymo veiklą realizuojantis asmuo kuris koordinuoja organizacijos narių veiksmus ir pastangas, kad pasiektų bendrą tikslą, efektyviai ir veiksmingai naudojant visas turimas priemones bei išteklius (Tamošiūnas, 2013).

Vadovavimo stilius –vadovo poveikio pavaldiniui būdas, skatinantis, veikiantis pavaldinio savimonę siekti organizacijos tikslų (Tamošiūnas, 2013).


Turinys

  • ĮVADAS
  • 1. VADOVŲ ASMENYBĖS
  • 2. VADOVAVIMO STILIAI IR VADOVŲ ASMENYBIŲ ĮTAKA VADOVAVIMO STILIAMS
  • 2.1 VADOVAVIMO STILIŲ CHARAKTERISTIKA
  • 2.1.1 AUTOKRATINIS VALDYMAS
  • 2.1.2 DEMOKRATINIS VALDYMAS
  • 2.1.3 LIBERALUS VALDYMAS
  • 2.2 VADOVŲ ASMENYBIŲ ĮTAKA VADOVAVIMO STILIAMS
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS

Reziumė

Autorius
ella1996
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 20, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Vadovavimo stilių analizė įmonėje

Vadyba Kursinis darbas jurgute
Temos aktualumas. Kylant šalies išsivystymo lygiui, kuriantis naujoms organizacijoms, vadovavimo problema tampa vis aktualesnė. Esamiems ir būsimiems vadovams skiriama vis daugiau dėmesio. Tam...

Vadovavimo stiliai

Vadyba Referatas sniecka
„Vadovavimas žmonėms – mokslas ir menas“ ( R. Razauskas). Vadovavimas žmonėms yra svarbiausia organizacijos funkcija, garantuojanti jos gyvavimą. Rinkos sąlygomis efektyvios tik tos...