Harmoniniai virpesiai

14 psl. / 1096 žod.

Ištrauka

Harmoliniai yra tokie vipesiai, kurių metu virpamasis dydis keičiasi pagal sinuso arba kosinuso dėsnį:

čia - pastovieji dydžiai, vadinami harmoninių virpesių parometrais. Harmoniniai vipesiai yra patys paprasčiausi, bet kartu ir patys svarbiausi periodiniai virpesiai.

Teigiamas pastovusis dydis vadinamas harmoninių virpesių amplitudė arba trumpiau – amplitude. Dydis vadinamas harmoninių virpesių pradiniu fažės kampu arba pradine faze, kintamas dydis -harmoninių virpesių fazės kampu arba faze laiko momentu t.

Harmoniniai virpesiai dar vadinami sinusiniais, kai reikia pabrėžti, kad jie pateikti formule , arba kosinusiniais, pagal formule .

Harmoninių virpesių greiti ir pagreitis gaunamas išdiferencijavus pagal formules . Atvirkščias periodui dydis vadinamas virpesių dažniu.

Virpesių dažnis – tai periodų skaičius per laiko vienetą sekundę, minutę. Analiziniams tyrimams ir skaičiavimams naudojamas virpesių kampinis dažnis :

.

Mes matome, kad harmoninių virpesių greičio fazė didesnė už paslinkių ir fazę pastoviuoju dydžiu , pagreičiu fazė – pastovioju dydžiu .


Reziumė

Autorius
deivydas.david
Tipas
Referatas
Dalykas
Fizika
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 25, 2017
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
14 psl.

Susiję darbai

Virpesiai ir spinduliuotės

Fizika Konspektas 2021 m. Sauletekis
10-os klasės fizikos skyriaus "Virpesiai ir spinduliuotės" konspektas su įvairiomis reikalingomis schemomis. Ruoštas KTU gimnazijos lygiu.