Dekoratyvieji augalai mano sodyboje

15 psl. / 1425 žod.

Ištrauka

Dekoratyvieji augalai – augalų rūšys išvestos namų bei aplinkos puošimui bei dekoravimui. Jų asortimentas priklauso nuo krašto istorijos ir kultūros.

Egzotiniai medžiai ir krūmai pirmieji Lietuvoje pradėti auginti XVa. Šiuo laikotarpiu Lietuvos didysis Kunigaikštis Vytautas atsivežė į Lietuvą dekoratyviuosius augalus, kuriuos beje prižiūrėjo Vengrijos sodininkai.

Lietuvoje yra priskaičiuojama 94 rūšys savaiminių sumedėjusių augalų. Iš jų 1 liana, 52 krūmų, 25 medžių, 16 krūmokšnių ir puskrūmių.

Lietuvoje savaime auga 3 pušūnų rūšys: paprastoji eglė ir paprastoji pušis – pušinių šeima ir paprastasis kadagys – kiparisinių šeima. Žinoma, keičiantis augimo sąlygomis kai kurie augalai išnyksta.

Magnolijūnai skirstomi į 23 šeimas. Erkškėtinių šeimai priklauso 8 genčių 27 rūšių medžiai, krūmai ir puskrūmiai. Gluosninių 2 gentys ir 19 rūšių. Erikinių šeima – 8 gentys, 11 rūšių krūmokšniai ir puskrūmiai. Beržinių – 6, guobinių ir agrastinių po 3, bukinių, lazdyninių, smaugikinių ir šunobelinių po 2 medžių ir krūmų rūšių.

Mano sode labai daug vaismedžių, todėl daug vietos nebelieka dekoratyviesiems augalams, tačiau jų vis vien yra. Daugiausia tai būtų sumedėję augalai, na ir žinoma, vasaros metu akis džiugina įvairiaspalvės gėlės.

Tikslas: Išanalizuoti dekoratyviuosius augalus auginamus mano sode.

Uždaviniai:

  1. Aprašyti kokios augalų rūšys auginamos mano sode.
  2. Išsiaiškinti kokios veislės dekoratyviųjų augalų auga sodyboje, bei aprašyti jų augimo charakteristikas.
  3. Pateikti pasiūlymus ką savo sode keisčiau.


Turinys

  • Įvadas4
  • 1. Pušūnai5
  • 2. Magnolijūnai10
  • 3. Sodo augalų keitimas ir pasiūlymai14
  • Išvados15
  • Literatūra16

Reziumė

Autorius
neilita
Tipas
Referatas
Dalykas
Žemės ūkis
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 30, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Dekoratyvinių augalų praktikos - ekspedicijos ataskaita

Žemės ūkis Praktikos ataskaita 2010 m. aurume
Ylalapis flioksas Pavasarinis adonis Rudennis vėlyvis Paprastasis kadagys Dailieji auskarėliai Tiesiaragės našlaitės Šilokai Hiacintai Rytinės aguonos Alpinė liūtpėdė Bijūninių Didžiažiedžiai katilėliai Diktonas Knifofijos...

Dekoratyviniai spygliuočiai

Žemės ūkis Referatas jurgita
Spygliuočiai želdynuose Pas mus įprasta spygliuočius sodinti tik gyvatvorėse arba išmėtyti vejoje padrikai tikintis, kad jų visžalė ir dažnai spalvinga laja savaime suteiks...

Sideraciniai augalai

Žemės ūkis Referatas 2014 m. neilita
Darbe aprašomi visi sideraciniai augalai, kurie tinkami sėti žemės ūkyje norint pagerinti dirvožemį.

Prieskoniniai augalai

Žemės ūkis Referatas 2016 m. studentė17
Žmonės nuo seniausių laikų vartoja prieskonius: įvairių augalų džiovintus pumpurus, žieves, šaknis, uogas, vaisius. Egiptiečiai žolėmis ir prieskoniais balzamuodavo mirusiuosius, įsitrindavo kūnus, kabindavo...