Ispanų ir italų teatro skirtumai

7 psl. / 1575 žod.

Ištrauka

Teatras – viena seniausių meno rūšių, kilusių senovės Graikijoje. Tai vidinio ir išorinio pasaulio išreiškimas scenoje, dalyvaujant aktoriams ir žiūrovams. Teatras apjungia kitus menus – dailę, muziką, šokį, perimdamas iš jų vaizdinius, garsus, judesius. Taigi tai – universalus menas, kuriame žmonės kalba vieni apie kitus, pasitelkdami įvairias meninės raiškos priemones.

Nuo pat suklestėjimo Antikos laikotarpiu teatras išlaikė savo vertę. Tikima, kad scenoje galima pavaizduoti žmogaus vidinę būseną, išreikšti užslėptas emocijas, priversti patikėti, kad egzistuoja kažkas aukščiau už žmogišką būtį. Spektakliai buvo laikomi didžia švente, kurios šerdį lemta suprasti ne visiems norintiems. Bėgant amžiams, teatro suvokimas ir paskirtis kito, bet tai nesumenkino šio meno svarbos visuomenei.

Nors teatro ištakos siekia antikinį graikų pasaulį, ilgainiui įvairiose Europos šalyse susiformavo skirtingos teatro paradigmos. Kiekvienos tautos teatro tradicija yra savita, atspindinti tos tautos kultūrą, vertybes, bendrąjį suvokimą apie supančią aplinką. Norint suprasti, kuo ypatinga kiekviena nacija, reikia pažinti jos istoriją ir kultūrą. Teatras gali puikiai atskleisti šiuos aspektus.

Šio darbo tikslas – aptarti ispanų ir italų teatro ypatumus, akcentuojant šių tradicijų skirtumus ir sąlyčio taškus.


Turinys

  • Įvadas3
  • Ispanų ir italų teatro skirtumai4
  • Išvados7
  • Šaltiniai8

Reziumė

Autorius
salvete
Tipas
Referatas
Dalykas
Teatras
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 19, 2017
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
7 psl.

Susiję darbai

Viduramžių teatro istorijos konspektas

Teatras Konspektas 2010 m. ganesas
Ankstyvaisiais viduramžiais (V—XI a.) krikščionybė tapo valstybine religija ir pradėjo negailestingą kovą su pagonybės apraiškomis įvairiose gyvenimo srityse, tame tarpe ir teatre. Draudžiami...