Propaganda Šiaurės Korėjoje

11 psl. / 2378 žod.

Ištrauka

XXI amžius – medijų era, todėl labai svarbu suvokti, kaip žiniasklaida veikia formuojant viešąją nuomonę ir kokie pagrindiniai tikslai jai yra keliami. Ypatingai svarbu nagrinėti atvejus, susijusius su menkai pažintais, atsiskyrusiais kraštais, o vienu tokių galima laikyti ir Šiaurės Korėją – šalį, atsiribojusią nuo išorinio pasaulio ir dėl to bauginančią savo užmačiomis tapti galingiausia branduoline valstybe. Vakarai, atsakydami į oficialią Šiaurės Korėjos poziciją, žiniasklaidoje vaizduoja ją kaip neprognozuojamo diktatoriaus valdomą šalį, kurioje klesti skurdas, neviltis, atsilikimas, iliuzijos, pamišėliškas tikėjimas lyderiu, kas visiškai neatitinka valstybės formuojamo įvaizdžio tiek pasaulyje, tiek jos viduje.

Pagrindinis šio darbo tikslas – apžvelgti, kokia propaganda skleidžiama Šiaurės Korėjos žiniasklaidoje ir kaip ji dekonstruojama Vakarų akyse.

Prieš pradedant nagrinėti problemą, bus susipažįstama su pačia propagandos kilme ir reikšme. Siekiant pagrįsti šiandieninę situaciją, remiantis Lietuvos ir užsienio autorių straipsniais, bus pristatomas valstybės susiformavimas bei santykių su kitomis valstybėmis istorinės bei politinės aplinkybės, lėmusios įsisenėjusius viešosios nuomonės neatitikimus. Galiausiai pristatoma oficiali Šiaurės Korėjos propaganda bei Vakarų atsakas į ją.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. PROPAGANDOS TIKSLAS IR REIKŠMĖ4
  • 2. ISTORINIS ŠIAURĖS KORĖJOS SITUACIJOS KONTEKSTAS5
  • 3. SANTYKIAI SU KITOMIS VALSTYBĖMIS6
  • 4. ŠIAURĖS KORĖJOS ĮVAIZDIS ŽINIASKLAIDOJE8
  • IŠVADOS11
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS12

Reziumė

Autorius
salvete
Tipas
Referatas
Dalykas
Politologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 19, 2017
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai