Draudimo bendrovių teikiamų ne gyvybės draudimo paslaugų palyginamoji analizė

15 psl. / 3135 žod.

Ištrauka

Šiuolaikiniame, nuolat kintančiame bei pavojų kupiname pasaulyje, kiekvienam yra itin svarbu jaustis saugiam ir užtikrintam, ramiam dėl savo ateities bei gerovės. Žmonės visuomet siekė apsaugoti tiek save, tiek ir savo artimuosius, turtą. Šiuo atveju svarbų vaidmenį vaidina draudimas, kuris padeda visiškai ar dalinai kompensuoti nuostolius įvykus nelaimingam atsitikimui, eismo įvykiui, susižeidus ir pan.

Kalbant apie ne gyvybės draudimą, jo paslaugas Lietuvoje šiuo metu teikia 11 šalyje veikiančių draudikų, todėl klientai turi gana platų pasirinkimą. Dėl to yra ypač svarbu palyginti skirtingų draudimo bendrovių siūlomas paslaugas, reikalaujamas draudimo įmokas bei draudimo sumas. Darbe pasirinktos analizuoti trys vienos iš didžiausių ir populiariausių šalyje draudimo bendrovės, siūlančios platų spektrą paslaugų savo klientams: „Seesam“, „Lietuvos draudimas“ ir „BTA“.

Pasirinktos analizuoti trys svarbios kiekvienam asmeniui draudimo paslaugos. Šiuolaikiniame pasaulyje žmonės nemažai keliauja, o tai daryti tenka tiek poilsio, tiek ir darbo reikalais, todėl asmenys, siekiantys kelionės metu jaustis saugiais tiek dėl savo gyvybės, sveikatos, tiek ir savo turto, gali rinktis kelionių draudimą. Taip pat norintys apsaugoti savo būstą bei jame esantį turtą gali pasirinkti draudimo bendrovių siūlomą būsto draudimą. Galiausiai, visiems automobilį vairuojantiems asmenims yra itin aktualus vairuotojų privalomosios atsakomybės draudimas, kuris yra privalomas visiems vairuotojams. Kadangi draudimo bendrovių pasirinkimas šalyje yra gana platus, todėl kiekvienas vartotojas gali pasirinkti jam patraukliausią draudimo variantą ir bendrovę pagal savo poreikius. Darbe svarbiausiais pasirinkimo kriterijais bus laikomi kaina, siūlomų įvairių paslaugų pasirinkimo spektras, informacijos apie draudimo įmokų dydžius prieinamumas internete bei galimybė greitai apsidrausti internete .

Darbo tikslas: atlikti „Seesam“, „Lietuvos draudimo“ ir „BTA“ teikiamų kelionių, būsto ir vairuotojų privalomosios civilinės atsakomybės draudimo paslaugų palyginamąją analizę ir išskirti patraukliausias prie tam tikrų sąlygų paslaugas vartotojui.

Darbo uždaviniai:

  1. Atlikti analizuojamų draudimo bendrovių kelionių draudimo palyginamąją analizę.
  2. Atlikti analizuojamų draudimo bendrovių būsto draudimo palyginamąją analizę.
  3. Atlikti analizuojamų draudimo bendrovių vairuotojų privalomosios civilinės atsakomybės draudimo palyginamąją analizę.

Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. KELIONIŲ DRAUDIMAS4
  • 2. BŪSTO DRAUDIMAS7
  • 3. VAIRUOTOJŲ PRIVALOMOSIOS CIVILINĖS ATSAKOMYBĖS DRAUDIMAS11
  • IŠVADOS14
  • NAUDOTOS LITERATŪROS SĄRAŠAS15

Reziumė

Autorius
ingridvis
Tipas
Referatas
Dalykas
Draudimas
Kaina
€2.54
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 7, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Ne gyvybės draudimo paslaugų analizė

Draudimas Referatas 2016 m. darbai123
Darbo tikslas – atlikti ne gyvybės draudimo bendrovės teikiamų paslaugų analizę ir įvertinti, kaip keičiantis draudimo rizikoms, keičiasi teikiamos paslaugos sąlygos. Darbo uždaviniai:...

Gyvybės draudimo paslaugų analizė

Draudimas Kursinis darbas 2017 m. versickaa
Kursinis darbas iš dalyko draudimas. Tema: gyvybės draudimo paslaugų analizė. Apimtis 23 puslapiai. Darbas buvo puikiai įvertintas.