Inovacijų taikymas saulės elementų ir modulių inžinerijoje

12 psl. / 2216 žod.

Ištrauka

mių bei papildo tai, kas anksčiau dar nebuvo išsakyta. Pabrėžtina, kad inovacija visada yra aktualus reiškinys, turintis dinamišką prigimtį, dažnai konfrontuojantis su tuo, kas sena, ir griaunantis organizacijoje nusistovėjusias normas bei tradicijas [2].


Apibūdinant konkrečias inovacijas, kartais turimi galvoje tik nauji produktai ar naujos paslaugos. Tai klaidinga nuostata, nes tokia inovacijų samprata būtų pernelyg siaura. Žinoma, didelė dalis inovacijų yra sėkmingai pritaikyti išradimai, sukūrę naujus produktus ar paslaugas. Bet dažnai produktai tobulinami ar pritaikomi naujiems poreikiams tenkinti, jiems randamos naujos rinkos. Taigi nauji darbo metodai bei naujos rinkos irgi yra inovacijos [2].


Paradoksalu, jog dabartinėje korporacinėje aplinkoje yra nesuskaičiuojamai kliūčių naujovių įdiegimui. Taip pat, neabejotinai būtina išlikimui, vystymuisi ir bet kurio kompiuterio gerovei turėti priemonių, būdų naujovių įdiegimo valdymui.


Konkurencija, nepasitikėjimas, laiko stoka, pinigai ir kiti resursai apsunkina atnaujinimą. Šios priežastys naujovių įdiegimą padaro būtinomis. Beveik kiekvienas didesnis naujovių įdiegimas pasaulyje išsivystė kaip atsakas problemai; tiesa, jog niekada nebus galimybių stokos atnaujinimui.


Pagrindinis šio darbo tikslas – įvertinti inovacijų panaudojimą saulės elementų ir modulių inžinerijos specializacijoje bei galimus jos pritaikymo būdus ateityje.


Pagrindiniai darbe keliami uždaviniai:







Įvertinti saulės energetikos inovacijų poreikius aukštųjų technologijų srityje;







Įvertinti esamą situaciją, inovatyvių produktų, paslaugų, idėjų paplitimą fotoelektros srityje;







Identifikuoti įdiegtas inovacijas, įvertinti kitas šių inovatyvių atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimo galimybes.



Turinys

  • Įvadas2
  • 1. Fotoelektros pramonės vystymosi tendencijos aukštųjų tehnologijų sektoriuje3
  • 2. Dabartinė situacija fotoelektros srityje4
  • 3. Inovacijos saulės energetikoje6
  • 3.1. Trys saulės elementų kartos7
  • 3.2. Kvantiniai taškai, fulerenai ir kitokie nanodariniai9
  • Išvados11
  • Literatūros sąrašas13

Reziumė

Autorius
daiva_pirmūnė
Tipas
Referatas
Dalykas
Inžinerija
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 12, 2018
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Informacinės technologijos inžinerijoje

Inžinerija Laboratorinis darbas 2011 m. mangustus
INŽINERINIŲ PROCESŲ MODELIAVIMAS Teršalų sklaidos dujinėse ir skystose terpėse matematinis modelis Nežinomųjų parametrų Q, Dy, Dz įvertinimas remiantis stebėjimo duomenimis Teršalų sklaidos pavaizdavimas...

Automobilių kelių inžinerija

Inžinerija Referatas carpe
Šiame kursiniame projekte yra pateikti reikalavimai kelio juostai paruošti, žemės sankasai įrengti bei kelio dangos ir pagrindo sluoksniams paruošti. Taip pat sudarytas paruošiamųjų...

Genetiškai modifikuotų organizmų inžinerija

Inžinerija Kursinis darbas 2016 m. valgri
Paskutiniais dviem dešimtmečiais labai sparčiai vystantis biotechnologijos mokslui, buvo pradėti kurti ankščiau gamtoje niekada neegzistavę organizmai - šiandien vadinami genetiškai modifikuotais organizmais. Dideli...

Elektropneumatinių automatikos elementų tyrimas

Inžinerija Laboratorinis darbas gretagsta
Darbo tikslas: Susipažinti su elektropneumatinių elementų (elektriškai valdomų skirstytuvų, slėgio reguliatorių, proporcinių skirstytuvų, srauto reguliatorių, jungiklių bei magnetinių priartėjimo jutiklių) konstrukcija, veikimo...

Skaičiavimai moduliui Mašinų elementai 1

Inžinerija Laboratorinis darbas 2019 m. citrusiniaivaisiai
Atlikti skaičiavimai pagal individualų variantą, skirta studentams, kurie turi modulį Mašinų elementai 1. Gautas aukščiausias įvertinimas.