Mokslinių tyrimų ir inovacijų pagrindai

12 psl. / 1478 žod.

Ištrauka

Bėgant laikui ir evoliucionuojant žmonijai matematinės duomenų analizės metodai vis labiau plito įvairiose kūrybinio darbo srityse, surandant vis naujesnių pritaikymo sričių ir naujų eksperimento galimybių.

Esminis eksperimentų etapas yra eksperimento duomenų analizavimas, kurio metu nustatomi rezultatai, eksperimento kokybė ir sėkmė. Eksperimento sėkmę nulemia daugelis faktorių, tai – mokslinis pagrindimas, teorinis pasiruošimas, eksperimento kvalifikacija, naudojamos priemonės, eksperimentų nuoseklumas ir kt.

Pagrindinis eksperimentų tikslas – tai nežinomų savybių atradimas, atliktų bandymų rezultatų ar hipotezių patvirtinimas arba paneigimas.

Matavimai – tai įvairių dominančių dydžių ir jų vertės priimtos laikyti lyginimo pagrindu, palyginimo eksperimentu procesas. Žinoma tai, kad matavimai nėra galutinis tikslas, tai – mus dominančio proceso ar objekto kurios nors ypatybės kiekybinis įvertinimas.

Statistiniai duomenų vertinimo metodai šiuo metu plačiai taikomi tiek moksle, tiek gamyboje, tačiau ne visuomet pagrįstai ir sėkmingai – dažniausiai dėl neįsigilinimo į jų statistinę esmę, statistinių modelių ir kriterijų ypatybes.


Turinys

  • Įvadas
  • 1. Matematinių skirstinių taikymas tiesioginių ir netiesioginių matavimų vertinime, tikslai ir ypatybės. Jų taikymo inžinerinėje praktikoje pavyzdžiai
  • 2. Mažiausių kvadratų metodo taikymo tikslai ir pasiekto rezultato taikymas
  • 3. Koreliacinės analizės tikslai, galimų funkcinių ryšių tarp matuojamų dydžių tyrime
  • Literatūra

Reziumė

Autorius
daiva_pirmūnė
Tipas
Referatas
Dalykas
Inžinerija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 12, 2018
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Įrenginių remonto technologijos

Inžinerija Referatas julius
Laikui bėgant idealus produktas ima senti, praranda prekinę išvaizdą, genda. Pasaulyje tikriausiai dar nėra išrasto amžino daikto, kuris negestų, nelūžtų. Remontas padeda išspręsti...

Natūralaus vyno gamybos įranga

Inžinerija Referatas 2009 m. smylga
Vaisių-uogų vynai paprastai skirstomi į natūralius ir specialios technologijos vynus. Natūralūs vaisių ir uogų vynai gaminami be jokių sintetinių medžiagų, pastiprinančių gėrimo skonį...

Termoinžinerinių procesų tyrimas

Inžinerija Laboratorinis darbas 2019 m. greamb
Dujų mišiniai. Procesai. Ciklai. Izobarinis, izoterminis, izochorinis, adiabatinis procesas, jų parametrai taškuose, kreivės.