Lietuvos ir Vokietijos gyventojų tradicinė mityba

11 psl. / 2483 žod.

Ištrauka

 

Kiekvienos tautos nacionalinė virtuvė, mitybos įpročiai, vartojami produktai turi savų ypatumų, kadangi visa tai įtakoja tiek gamtinės šalies sąlygos, tiek istoriniai veiksniai, savitos tradicijos, kaimyninės šalys taip pat prisideda prie mitybos formavimo. Kalbant apie Baltijos jūros regioną, čia gamtinės sąlygos pernelyg nesiskiria, tad auginti panašūs javai, kiti augalai, auginti gyvuliai. Pasirinkau dvi šio regiono šalis – Lietuvą ir Vokietiją, kurių virtuvių ypatumus bei tai, kas juos lėmė, šiame darbe ir panagrinėsiu bei palyginsiu.

Darbo uždaviniai: panagrinėti Lietuvos ir Vokietijos mitybos ypatumus: pagrindinius šiuose regionuose vartojamus produktus, gaminamus patiekalus, gėrimus, pateiksiu pavyzdžius, kaip atrodo įprastas lietuvio ar vokiečio dienos meniu.

Darbo tikslas: išnagrinėjus pagrindinius ypatumus, palyginti šias dvi virtuves, įvardinant panašumus ir skirtumus.


Reziumė

Autorius
rnesta
Tipas
Referatas
Dalykas
Etninė kultūra
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 19, 2018
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Dėl didėjančio gyventojų mobilumo, informacinių priemonių poveikio ir kitų priežasčių lietuvių kalbos tarmės palaipsniui artėja prie bendrinės kalbos. ar verta stengtis užtikrinant tarmių išlikimą?. Dėl didėjančio gyventojų mobilumo, informacinių priemonių poveikio ir kitų priežasčių lietuvių kalbos tarmės palaipsniui artėja prie bendrinės kalbos. ar verta stengtis užtikrinti tarmių. Ar verta stengtis užtikrinant tarmių išlikimą kalbos. Ar verta stengtis užtikrinant tarmių išlikimą

Etninė kultūra Rašinys 2015 m. laukineorchideja
Tai 12-os klasės lietuvių kalbos įskaitos kalbėjimo tema (nr. 1) apie lietuvių bendrinės kalbos ir tarmių santykį, jų išsaugojimą.

Lietuvių liaudies dainos

Etninė kultūra Referatas ievakriš
Tautosakos kūriniai – dainos, pasakos, sakmės, mįslės ir kt. – dar ne taip seniai buvo žmonių gyvenimo dalis: jie buvo reikalingi sunkaus darbo...