Simonas Bolivaras ir Didžiosios Kolumbijos respublikos įkūrimas

10 psl. / 2081 žod.

Ištrauka

XVIII amžiuje pro Prancūziją prasiautusi revoliucija tapo ne vienos šalies ar krašto įkvėpimo šaltiniu, kuriant savąją valstybę ar ją performuojant. Naujų politinių srovių formavimasis turėjo didelės įtakos valstybės gyvenimui, kuris anuo metu galėjo pakrypti į visas puses. Vos tik prasidėjus XIX amžiui, Europą jau formavo revoliucinės idėjos, kurios koja kojon žygiavo kartu su vis labiau plintančia švietėjų epocha, prasidėjusia prieš keliasdešimt metų. Ne išimtis buvo ir vakarai – JAV, Kanada, Lotynų ir Pietų Amerika. Po pasaulį siaučiant apšvietos idėjoms, vis daugiau vakariečių atvykdavo į Europą mokytis švietėjiškų mokslų ar tiesiog susipažinti su tuo kas turėjo didelės įtakos tiek Prancūzijos tiek kitų šalių revoliuciniams judėjimams. Tarp atvykėlių gilinti savo žinias ir supratimą buvo ir šešiolikmetis Simonas Bolivaras, apie kurio biografiją ir indėlį į Didžiosios Kolumbijos respublikos sukūrimą, kalbėsiu vėliau. Jau susipažinęs su apšvietos ir revoliucijos idėjomis, 1803 metais sudalyvavęs Napaleono I karūnavime ir po kurio išvykęs į Romą, Simonas Bolivaras darėsi vis užtikrintesnis savo tikslo sėkmingumu ir jo įgyvendinimu – savo tėvynės (Venesuelos) išlaisvinimu nuo kolonizatorių ispanų valdymo. Europoje prabuvęs apie septynerius – aštuonerius metus, 1807 metais, Bolivaras sugrįžo į Venesuelą ir pradėjo vykdyti savo planą.

Darbo uždavinys – apžvelgti Simono Bolivaro indėlį į Didžiosios Kolumbijos Respublikos sukūrimą bei pristatyti jo indėlį į nepriklausomybės kovas.

Darbo tikslai:

  1. Apibendrinti pagrindines nepriklausomybės karo priežastis ir pradžią bei trumpai apžvelgti Simono Bolivaro gyvenimą iki karo pradžios.

  2. Aprašyti Didžiosios Kolumbijos respublikos susikūrimo ir iširimo priežastis ir apibūdinti pirmojo nepriklausomybės karo etapo svarbiausius įvykius.

Darbo struktūra - referatą sudaro titulinis puslapis, turinys, įvadinė dalis, kurioje išdėstomi darbo tikslai, struktūra bei uždaviniai, aptariama literatūra, dėstomoji dalis, kurią sudaro trys atskiros dalys, aprašančios skirtingus šio referato uždavinius. Pirmoje dalyje stengiamasi papasakoti apie priežastis lėmusias nepriklausomybės karus bei įvykius davusius šiam karui pradžią, taip pat ketinu trumpai apžvelgti Simono Bolivaro biografiją, antroje dalyje dėmesys kreipiamas į pirmąjį nepriklausomybės etapą, svarbiausius įvykius bei Didžiosios Kolumbijos Respublikos sukūrimo priežastis. Visose dalyse stengiamasi kuo aiškiau ir išsamiau atsakyti į išsikeltus klausimus ir kuo informatyviau atsakymus pateikti skaitytojui. Referato pabaigoje yra išvados ir literatūros sąrašas.


Turinys

  • Įvadas3
  • Karo priežastys4
  • Karo eiga6
  • Didžiosios Kolumbijos respublikos įkūrimas6
  • Išvados9

Reziumė

Autorius
marija176
Tipas
Referatas
Dalykas
Istorija
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 17, 2018
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Alžyro ir Irako karai

Istorija Prezentacija eveliinaa
Alžyro karas arba Alžyro Nepriklausomybės karas (1954–1962) buvo partizaninio karo ir terorizmo prieš civilius gyventojus iš abiejų pusių bei kovų tarp Prancūzijos armijos...

Didžiosios armijos katastrofa Vilniuje

Istorija Prezentacija 2017 m. kotryna25
Sužinosite apie Napoleono didžiosios armijos žygį iš Rusijos,apie mirties šėlsmą Vilniuje,kodėl ir kaip daugelis karių mirė ir jog Napoleono armijos žūtis Lietuvoje tapo...