Jono Kalvelio fotografijos ciklo

4 psl. / 635 žod.

Ištrauka

Jonas Kalvelis pelnytai vadinamas gamtos fragmentų poetu, Lietuvos gamtos virtuozu. Jis visą gyvenimą fotografavo tik pamėgtus medžius ir gintarinio pamario smėlynus, suprato jų kalbą ir įsiklausė į jų praamžę bylą.
1965 m. pirmą kartą dalyvavo fotografijų parodoje „Mūsų gamta“, netrukus po to pakviestas į tuometinį Kauno fotoklubą. Nuo 1970 m. Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, 1976 m. suteiktas Tarptautinės meninės fotografijos garbės vardas. J.Kalvelio nuotraukų serijos „Miškas“ (1968–1984) ir „Kopos“ (1973–1985) pelnė tarptautinį pripažinimą. Surengė personalines parodas Vilniuje, Šiauliuose, Panevėžyje, Rygoje, Leningrade, Maskvoje, Berlyne. J. Kalvelio kūryba pristatyta Lietuvos ir užsienio enciklopedijose, biografiniuose žodynuose ir kt. leidiniuose.
J. Kalvelio fotografuoti, rodos paprasti gamtovaizdžiai tapdavo nepaprastais savo istorijas pasakojančiais romantiniais objektais, nuo kurių negali nuleisti akių. Išryškinta kiekviena forma, kiekviena smiltelės ar medžio dalelytė.


Reziumė

Autorius
ju.egle
Tipas
Referatas
Dalykas
Fotografija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 19, 2018
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Projektinis darbas ,,Fotografija

Fotografija Prezentacija 2016 m. your_briel
Šiame,projektiniame darbe, surinkau informaciją apie fotografiją,jos studijų kainą ir pnš. Čia rasite tikrų,paprastų,realių mano darytų foto.

Maisto fotografija. Lou Manna

Fotografija Rašinys 2016 m. salvete
Fotografija – vienas vėliausiai atsiradusių menų. Ši vaizdų įamžinimo technologija atsirado tik XIX a. I pusėje. Ilgą laiką ja galėjo naudotis tik pasiturintys...

Fotografija ir Antano Ališausko kūryba

Fotografija Referatas 2017 m. augiux
Fotografija — tai labai nuostabi meno rūšis, jos pagalba galima perteikti labai daug jausmų, emocijų, išgyvenimų. Fotografijai padaryti reikalinga tam tikra technika, bet...