Vyriškos lyties bitė - tranas

11 psl. / 1436 žod.

Ištrauka

Biologinis vienetas yra ne viena bitė, o bičių šeima. Žmogus, kaip biologinis vienetas, negali vienas tik daugintis, tačiau gyventi ir išgyventi - tikrai gali. O bitė viena pati nei gyventi, nei daugintis negali. Bitės dauginasi šeimomis. Bičių šeimą sudaro bitė motinėlė, kuri vien tik deda kiaušinėlius, bitės darbininkės, kurių šeimoje būna nuo 20 iki 60 tūkstančių, ir tranai (patinai), kurių funkcija - apvaisinti jauną bičių motinėlę. Tranas, bitė darbininkė ar motinėlė, atsiskyrusi nuo šeimos, gali išgyventi vos kelias valandas. Todėl, kad viena bitė nesugeba išlaikyti reikalingos temperatūros ir net nemoka maitintis. Bitės viena kitą maitina, ir būtent per maistą perduoda labai daug informacijos. Tačiau bitė iš tiesų neturėtų būti vadinama medaus nešėja: ji ne neša, o gamina medų.


Turinys

  • ĮVADAS2
  • 1. LITERATŪROS ANALIZĖ3
  • 1.1 Bičių šeima4
  • 1.2 Bičių motinėlės auginimas5
  • 1.3 Bičių motinėlės8
  • IŠVADOS9
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS10

Reziumė

Autorius
monikami
Tipas
Referatas
Dalykas
Biologija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 14, 2018
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Baltymų transliacija

Biologija Prezentacija 2016 m. ievutukas
Darbe pristatomas baltymų sintezės viena iš etapų - transliacija. Paaiškintas šis procesas, yra vaizdinė medžiaga.

Ląstelinis transportas

Biologija Referatas 2017 m. Terminatorius
Plazminė membrana, dar vadinama plazmolema, – tai organizmų ląstelių darinys, reguliuojantis molekulių ir jonų pernašą į ląstelės vidų ir iš jos. Ji sudaryta...

Lytinė sistema

Biologija Konspektas 2020 m. UgneLi
Detalus, universitetinio lygio konspektas lytinės sistemos tema. Tiks puikiai pasiruošti fiziologijos koliokviumams ar egzaminui.