Kelio asfaltavimo projektas

17 psl. / 2677 žod.

Ištrauka

Lietuvos valstybė skiria didelį dėmesį kelių infrastruktūros gerinimui ir puoselėjimui. Investicijos į Lietuvos kelių infrastruktūrą stabiliai auga – 2018 m. jos pasiekė prieš krizinį lygį, ateinančiais, 2019 metais, kelių kokybei gerinti skiriamų lėšų ir toliau daugės. Lietuvos automobilių kelių direkcija siekia, kad Lietuvos keliai tarnautų visuomenei, būtų saugūs ir gerintų susisiekimą. Todėl atsižvelgiant į savivaldybių prašymus vis daugiau kelių yra asfaltuojami, o kartu ir gerinama gyventojų gyvenimo kokybė. Lėšos kelių rekonstrukcijai dažniausiai skiriamos iš Europos Sąjungos (ES) fondų lėšų (šiemet skirta apie  mln. eur.) ir Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP).

Keliams skiriamas lėšas siekiama naudoti kuo efektyviau – to padeda pasiekti skaidrūs, ekonominiu naudingumu grindžiami viešieji pirkimai. Pažymėtina, kad kelerius pastaruosius metus rangos darbų pirkimų kainos nedidėjo arba dėl konkurencijos netgi mažėjo. Kelių direkcijos duomenimis, 2017–2018 m. vykdant viešuosius pirkimus sutaupyta dešimtys milijonų eurų – pavyzdžiui, sutaupymai kai kuriems projektavimo darbams siekia net 70 proc., rangos darbams – iki 64 proc. Tai leidžia už tas pačias planuotas lėšas atlikti daugiau darbų (LR susisiekimo ministerija).

Kelių renovacijos projektai svarbūs ne tik šalies kelių infrastruktūros tobulinimo aspektu, bet ir gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo atžvilgiu. Asfaltuoti, sutvarkyti keliai atveria kelią į naujas galimybes: patrauklesnės gyvenimo sąlygos, nekilnojamojo turto vertės augimas, verslo galimybės, bendruomeniškumo ugdymas ir kt.

Kelmės rajone kelių renovacijos užima svarbią vietą: šiemet išasfaltuota apie 20 km. kelių. Kelių infrastruktūros gerinimas rajonui labai svarbus, kadangi rajone lieka vis mažiau gyventojų, o geresnis susisiekimas – vienas iš esminių kriterijų perkant būstą, todėl taip galima pritraukti daugiau naujakurių.

Kelias, esantis Kelmės raj., Lykšilis – Šaukėnai yra 7,4 km ilgio. Kelias nėra asfaltuotas, dažnai labai prastos būklės. Šis projektas skirtas ne tik gyvenantiems Lykšilyje ar Šaukėnuose, tačiau ir reguliariems miestelių svečiams (vaikams, anūkams, grįžtantiems į kaimą), potencialiems naujakuriams.

Projekto tikslas – pagal viešųjų (investicinių) projektų rengimo metodiką parengti kelių infrastruktūros gerinimo viešąjį  projektą, siekiant įsisavinti ES struktūrines lėšas.

Projekto uždaviniai:

  1. Įrengti asfaltbetonio dangą kelyje Lykšilis – Šaukėnai (nr. 2112), iš viso numatoma rekonstruoti 7, 4 km.
  2. Sustiprinti Lykšilio kaimo kelių infrastruktūrą.
  3. Gerinti gyventojų gyvenimo kokybę.
  4. Sukurti sąlygas naujoms iniciatyvoms.
  5. Kurti teigiamą Lietuvos kaimų ir miestelių įvaizdį.

Projekto siekiami rezultatai: Siekiami projekto rezultatai orientuoti į Lietuvos kelių infrastruktūros tobulinimą ir tikslinės grupės žmonių gyvenimo kokybės gerinimą. Projekto produkto rodiklis – 7,4 km kelio ruožas padengtas asfaltbetonio danga. Projekto rezultatai – ilgalaikiai. Numatomas projekto tęstinumas – asfaltuoti kelią Lykšilis – Vaiguva.

Projekto metodologija:  projekto rašymui naudojama investicijų projektų, kuriems siekiama gauti finansavimą iš Europos sąjungos struktūrinės paramos ir/ar valstybės biudžeto lėšų, rengimo metodika (centrinės projektų valdymo agentūros dokumentas). Projekto rengimui naudojamas skaičiavimo metodas (lėšų skaičiavimas), literatūros, dokumentų analizė. Projekto įgyvendinimui reikalingi viešieji pirkimai (konkursas), kurių metu randamas rekonstrukcijos darbų rangovas, kuris užsiims fiziniais kelio rekonstrukcijos darbais.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. PROJEKTO APŽVALGA5
  • 1.1. Projekto pareiškėjas6
  • 1.2. Projekto tikslinės grupės7
  • 2. PROJEKTO SOCIALINĖS- EKONOMINĖS- TEISINĖS-9
  • GAMTINĖS APLINKOS VERTINIMAS9
  • 3. PROJEKTO VEIKLOS,TRUKMĖ IR KALENDORINIS GRAFIKAS11
  • 3.1. Projekto trukmė11
  • 3.2. Projekto kalendorinis grafikas11
  • 4. PROJEKTO BIUDŽETAS IR FINANSAVIMAS13
  • 6. PROJEKTO SSGG ANALIZĖ15
  • IŠVADOS16
  • LITERARŪRA17

Reziumė

Autorius
germintaa
Tipas
Referatas
Dalykas
Viešasis administravimas
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 28, 2019
Publikuotas
2018 m.
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

El. valdžios projektai

Viešasis administravimas Kursinis darbas 2009 m. guoba
XX a. paskutiniame dešimtmetyje daugelis pasaulio vyriausybių pradėjo įgyvendinti iniciatyvas, skirtas panaudoti interneto teikiamas galimybes įvairiems viešojo sektoriaus tobulinimo tikslams, taip pat valdymo...

Kelio į ES raida ir narystė

Viešasis administravimas Prezentacija 2012 m. ausrytuuukas
ES sprendimų priėmimo sistema – painus ir sudėtingas mechanizmas, teikiantis iš tiesų labai plačių veiklos ir įtakos galimybių įvairiausioms interesų grupėms, verslo asociacijoms...

Valstybės tarnautojų mokymai ir kvalifikacijos kėlimas

Viešasis administravimas Prezentacija ilovecats
SąvokosDaugiapakopis darinysStatistikaEfektyvaus, rezultatyvaus mokymo/si sąlygosKoks turėtų būti mokymas/isMokymo/si poreikių ir proceso struktūriniai komponentai Besimokančios organizacijos bruožaiTradicinės...