Valstybės biudžetas

15 psl. / 3850 žod.

Ištrauka

Biudžeto formavimas – vienas aktualiausių klausimų šiandieninėje mūsų valstybėjė ir, reikia pasakyti, viena opiausių problemų. Subalansuotas biudžetas – nepaprastai svarbus, teigiamo ekonomikos vystymosi kriterijus. Fiskalinė politika – biudžetinės politikos dalis, susijusi su valstybinių biudžeto pajamų formavimu, remiantis mokesčių sistema. Ši politika gali būti panaudota, norint stabilizuoti ekonomiąi, tačiau pagrindinis jos tikslas – nedarbo ir infliacijos panaikinimas, taigi, tuo pačiu, ir visų mūsų ekonominė gerovė.
Biudžeto politika yra ne tik valstybės valdymo ir administravimo priemonė, bet ir finansinio bei ekonominio išsivystymo pagrinadas. O pačiame nacionaliniame biudžete atsispindi vyriausybės vykdoma politika: išskirtiniai prioritetai, t.y. sritys, kuriose lėšų skiriama daugiausia ir kurios turi pastovų valstybės finansavimą; pagrindiniai programų tikslai ir apskritai visų teikiamų paslaugų piliečiams kokybė.
Mano darbo tikslas yra giliau susipažinti su biudžeto strukūra, jo formavimo ypatumais ir dėsningumais, panagrinėti galimų vyriausybės politikos priemonių panaudojimą esant biudžeto pertekliui ar deficitui.
Darbo tikslai:
1. Biudžeto struktūros ypatumai.
2. Susipažinti su mokesčių sistema.
3. Valstybės išlaidų dinamikos apžvalga.
4. Išsiaiškinti deficitinio biudžeto privalumus ir trūkumus.
Darbo metodai:
1. Mokslinės literatūros analizė.
2. Lyginamasis darbas su analizuota medžiaga.


Reziumė

Autorius
julius
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 28, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Valstybės skolos Baltijos šalyse valdymas ir problemos

Ekonomika Kursinis darbas 2013 m. simcyti
Valstybės skola – valdžios sektoriui priskirtų subjektų, turinčių teisę skolintis, prisiimtų, bet dar neįvykdytų įsipareigojimų grąžinti kreditoriams lėšas, pasiskolintas išplatinus Vyriausybės vertybinius popierius,...

Valstybės biudžeto balansavimas

Ekonomika Referatas 2015 m. ernestasj
Temos aktualumas, naujumas ir reikšmingumas. Kiekvienas žmogus, valstybė, valdžios institucija, tarptautinė organizacija ar kitas subjektas turi savus biudžetus. Vietos savivaldos organai gauna pinigus...