Užsienio kalbų svarba logistikos įmonės veikloje

11 psl. / 2435 žod.

Ištrauka

Įmonės norėdamos išlikti konkurencingos ieško naujų galimybių užsienio rinkose, tačiau daugelis jų susiduria su tam tikrais sunkumais: užsienio kalbos  mokėjimas, įvairūs teisiniai reikalavimai susiję su dokumentais ir pan., tačiau visos šios kliūtys yra pakankamai lengvai išsprendžiamos, jeigu įmonės atstovai bendraujantys su užsienio rinkomis profesionaliai susikalbėtų reikiama užsienio kalba, tuomet ir dokumentų pateikimas ir pats bendradarbiavimas nekeltų didelių nesklandumų. Daugiausiai šiuo metu pasaulyje yra kalbama kinų kalba, o tuo tarpu šiandien dienai populiaria  laikoma anglų kalba - trečioje vietoje. Lietuvos gamybininkai pastaruoju metu aktyviai domisi Kinijos rinka, tokiu atveju daugelis organizacijų siekia palankaus vertinimo šios šalies atžvilgiu, nes bendradarbiauti su šia šalimi nėra taip paprasta, o iš finansinės pusės labai naudinga ir perspektyvu.  Visų pirma organizacijos norėdamos užmegzti bendradarbiavimą su šios šalies verslininkais  privalo mokėti jos kalbą, nes kitu atveju bendradarbiavimas yra neįmanomas, sekantis aspektas tai daug laiko trunkantis transportavimo procesas bei apmuitinimas. Šie veiksniai dar labiau įrodo, kad užsienio kalbos mokėjimas yra didelis privalumas, tik tokiu atveju vyksta sklandus bendradarbiavimas tiek su Kinijos organizacija tiek su įvairiomis institucijomis sprendžiant transportavimo ir kitus klausimus. 

Temos aktualumas. Šiomis dienomis vis labiau auga užsienio kalbų būtinumas ir tuo pačiu privalumas versle. Didėjantis konkurencingumas darbo rinkoje verslo įmones priverčia ieškoti galimybių ne tik kaip išlaikyti potencialų darbuotoją bet ir kaip pritraukti naujų. Įmonės o ypač logistikos norint gauti didelius užsakymus turi turėti darbuotojų su užsienio kalbų mokėjimu, kad galėtų komunikuoti tarptautiniu mastu ir čia jau anglų kalbos mokėjimas ne privalumas, o būtinumas.

Darbo problema: Pardavimų ir paslaugų veikla užsiimančios įmonės susiduria su kalbų įgūdžių stoka ir nekompetencija.

Darbo tikslas: įvertinti užsienio kalbų logistikos veikloje vadybininkų kompetenciją.

Darbo uždaviniai:

  • Apžvelgti užsienio kalbų logistikos įmonėje teoriniu aspektu.
  • Išanalizuoti užsienio kalbų mokėjimą logistines paslaugas teikiančios įmonės pavyzdžiu

Tyrimo metodas: literatūros ir straipsnių analizė, struktūrizuotas interviu


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1.UŽSIENIO KALBŲ PRIVALUMAS LOGISTIKOS ĮMONĖJE4
  • 1.1 kalbos svarba eksporto įmonėje5
  • 1.2 darbdaviai logistikos įmonėse ieško darbuotojų mokančių užsienio kalbą6
  • 1.3 logistikos įmonėms svarbiau užsienio kalbų mokėjimas, negu diplomas6
  • 2. UŽSIENIO KALBŲ POREIKIO TYRIMAS LOGISTINES PASLAUGAS TEIKIANČIOS ĮMONĖS PAVYZDŽIU7
  • 2.1 tyrimo rezultatai7
  • IŠVADOS10
  • NAUDOTA LITERATŪRA11

Reziumė

Autorius
lilijana
Tipas
Referatas
Dalykas
Logistika
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 3, 2020
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Transporto įmonės "X" veiklos analizė

Logistika Kursinis darbas 2015 m. change
Įmonės ūkinės ir komercinės veiklos ekonominės analizės pagrindas - tai žinių apie ekonominės analizės organizavimą įmonėje, analizės būdus ir jų metodologinius pagrindus, analizės...