Defektų analizė UAB „Stabdžiai“ įmonės pavyzdžiu

17 psl. / 2683 žod.

Ištrauka

Defektų analizė–vienas iš svarbiausių faktorių visoje kokybės analizėje ir vadyboje. Šiuolaikiniame inovacijų amžiuje kokybės vadybai yra skiriama labai daug dėmesio. Svarbiausias tikslas visų įmonių yra gaminti kuo geresnį ir kokybiškesnį produktą ar paslaugą, panaudojant kuo mažiau išteklių - mažiausiomis išlaidomis. Kai kokybė gera, tai vartotojas ir gamintojas yra patenkinti. Prastos kokybės gaminiai yra nuostolingi tiek gamintojui, tiek vartotojui, kadangi reikalauja daugiau išlaidų juos tiriant ir gerinant, todėl jų kontrolė ir prevencija yra labai svarbi.

Kiekvienas vartotojas, pirkėjas yra susidūręs su defektais, brokuotais arba tiesiog prastos kokybės gaminiais. Sakoma, kad 80% defektų galima panaikinti naudojant tik 20% pastangų. Labai svarbu šiuolaikinėms įmonėms kuo ankstesnėje gamybos stadijoje aptikti defektus ir juos pašalinti. Kiekviena įmonė, maža ar didelė, susiduria su šia problema, dėl to jų spendimai yra ypačaktualus.

Referato tikslas:  išanalizuoti kokybės valdymo metodus ir priemones, kurios labai padeda spręsti įmonės ,,Stabdžai“ kokybės problemas. Tikrosios įmonės  prašymu bendrovės pavadinimą pakeičiau. Buvo išnagrinėti gamybos procese atsiradę defektai. Naudojant pasirinktas priemones, defektų priežastys buvo nustatytos, kad jas pašalinti.

Referato uždaviniai:

  1. Išanalizuoti moksliniu pagrindu, kas yra visuotinė kokybė.
  2. Aprašyti įmonės ,,Stabdžiai” defektų analizę.
  3. Padaryti išvadas įmonės ,,Stabdžiai” pavyzdžiu.

Turinys

  • Įvadas3
  • I. Mokslinės literatūros analizė4
  • II. Įmonės UAB ,,Stabdžiai” charakteristika9
  • III. Proceso charakteristikos10
  • IV. Tikrinimo metodai, taikomi procese12
  • V. Produkto kokybės lygio problema13
  • Išvados16
  • Literatūra17

Reziumė

Autorius
kotrynav
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 29, 2020
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Įmonės „x“ teikiamų paslaugų analizė

Vadyba Kursinis darbas magnolija
Temos aktualumas. Transportas, svarbi ūkio šaka, apimanti krovinių ir keleivių gabenimą įvairiomis transporto priemonėmis. Transportui tenka svarbus vaidmuo kuriant materialines vertybes, racionaliai išdėstant...

Automobilių serviso įmonės analizė

Vadyba Referatas 2017 m. karmis2
Mūsų autoservisas „Autodiva“, atliekantis automobilių remontą, pasižymintis kokybiškai atliekamomis paslaugos, greito aptarnavimo ir orientacijos į klientą. Autoservisas dirba 5 dienas per savaitę. Sekmadienis...