Logika - argumentuotas tekstas apie Baltijos jūros užterštumą

5 psl. / 1825 žod.

Ištrauka

Šiame tekste bus nagrinėjama žmogaus atsakomybė už Baltijos jūros užterštumą. 2021 metų rugsėjo 28d. Baltijos jūroje, Šventosios paplūdimyje, pastebėta itin daug dumblių, kuriuos į krantą sunešė jūros bangos. Tai užfiksavo ir dienraštis Delfi.

Mane šią temą rinktis motyvavo - šių dienų ekologijos aktualumas ir noras įsisąmoninti, kiek paprastas žmogus kasdien prisideda prie Baltijos jūros taršos.

<...>

Palyginus su 2013-2015 m., per paskutinių trejeto metų (2016-2018 m.) laikotarpį, bendras vaistų suvartojimas padidėjo 8%. Ir galime nuspėti, kad ne visi tie vaistai yra suvartojami iki galo ir likučiai tiesiog išmetami į šiukšlių dėžę.

Valstybinės ligonių kasos duomenimis, per 2018m. iš gyventojų, vaistinės surinko maždaug 20 tonų nebegaliojančių vaistų. Gera žinia, nes tai kur kas didesnis skaičius surūšiuotų vaistų nei praeitais metais, tačiau tai rodo mūsų neatsakingumą vartojant vaistus. BENU vaistinės inicijuotame tyrime, kurį 2020m spalio mėn. atliko „Sprinter Tyrimai“, buvo paklausti 1009 gyventojai visoje Lietuvoje, kurie atsakė - kaip rūpinasi savo namų vaistinėle. Šis tyrimas padeda pamatyti, kodėl tiek vaistų išmetama. Paaiškėjo, kad 7 iš 10 gyventojų namų vaistinėlę prižiūri per retai ir to pasekmė - pasenę vaistai, kuriais kažkaip reikia atsikratyti. 12proc. tyrimo dalyvių prisipažino, kad pajutę ligos simptomus skuba į vaistinę pirkti vaistų, nors ne retai grįžę namo pastebi, kad namų vaistinėlėje tokių vaistų jau turėjo.


Literatūros sąrašas

https://www.delfi.lt/grynas/gamta/sventosios-pakrante-gausiai-nuklojo-dumbliai-ekologas-sako-kad-ju-drastiska i-daugeja-del-musu-paciu-kaltes.d?id=88299335


Reziumė

Autorius
Citrinaaa
Tipas
Referatas
Dalykas
Logika
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 1, 2022
Publikuotas
2021 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Logikos egzamino klausimai ir atsakymai

Logika Paruoštukė 2011 m. minkaa
VDU B grupės dalyko "Logika" egzaminui skirtų klausimų atsakymai. 1.Kas tai per mokslas yra logika? Logika yra mokslas apie mąstymo dėsnius ir formas....