SSRS vidaus gyvenimo pokyčiai 6-ojo dešimtmečio metais

9 psl. / 2454 žod.

Ištrauka

Kasdienio gyvenimo pokyčiaiNors praėjo aštuoni metai nuo antrojo pasaulinio karo pabaigos, tačiau SSSR gyventojų kasdienis gyvenimas mažai pasikeitė nuo karo būklės – šalį kamavo maisto nepriteklius, varžytos žmonių darbo galimybės, ūkininkus slėgė dideli mokesčiai. SSSR ekonominis ir kultūrinis gyvenimas per Stalino valdymo laikotarpį buvo labai įtemptas, o santykiai po antrojo pasaulinio karo su kitomis šalimis buvo labai prasti, tad buvo suvokta, kad reikia gerinti tiek užsienio politikos klausimus, siekiant išvengti kito karinio konflikto, tiek gerinti kasdienį žmonių gyvenimą, kuris buvo išalintas karo. Vienas iš Chruščiovo siekių buvo pagerinti žmonių gyvenimą, buitį, pasivyti ir pralenkti Vakarų valstybes. 1953 m. rugpjūtį buvo išleistas pirmasis įstatymas, panaikinęs praėjusių metų žemės ūkio skolas, pakeitė mokestį piniginiu mokesčiu monetomis, padidino perkamąją žemės ūkio produktų galią, sekančiais metais buvo panaikintas kiaulių ir karvių mokestis. Mokesčių sumažinimas daugiau nei šešiasdešimt procentų padėjo ne tik palengvinti ir taip sunkų gyvenimą paprastiems žmonėms, bet ir gražino jų pasitikėjimą valdžia.


Turinys

  • SSRS vidaus politika
  • Šalies vidaus politika – destalinizacija
  • Socialinė ir kultūrinė visuomenės kontrolė
  • Kasdienio gyvneimo pokyčiai
  • Žemės ūkio pokyčiai
  • Literatūra

Literatūros sąrašas

Hanson P. The rise and fall of the Soviet Economy, London/New York, 1988.
Heller M., Nekrich A., Utopia in Power. A History of USSR from 1917 to the present, London/Melbourne/ Auckland/ Johanesburg, 1982.
Khrushchev S., Memoirs of Nikita Khrushchev, Vol. II, Reformer [1945-1964], The Pennsylvania state university press, 2006.
Tauman W., The Khrushchev period, 1953–1964, in: The Cambridge history of Russia, vol III, twentieth century, edited by R.Grigor Suny, Cambridge University Press, 2006.
Taubman W., Khrushchev Man and his era, The Free Press, 2005.


Reziumė

Autorius
nope
Tipas
Referatas
Dalykas
Istorija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 24, 2022
Publikuotas
2021 m.
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Švietimo amžius ir jo idėjų nulemti politiniai pokyčiai

Istorija Prezentacija evitkus
I.Švietimo epochos samprata Švietimo epochos ištakos(priežastys) Esminės švietimo epochos idėjos II.Svarbiausi švietėjų analizuojami klausimai Žymiausi švietėjai ir jų mintys III.Apšviestojo absoliutizmo esmė Žymiausi...

Viduramžių kultūra ir gyvenimo būdas

Istorija Rašinys rugimila
Šių laikų pasaulis labai skiriasi nuo senovės pasaulio ir jo tradicijų. Mes gyvename demokratinėje visuomenėje ir sulaukę savo amžiaus galime balsuoti, dalyvauti miesto...