Vietinių prekės ženklų svarba

12 psl. / 3200 žod.

Ištrauka

Žvalgydamiesi ekonomikos pasaulyje vis dažniau išgirstame apie augančius klientų poreikius, didėjančius reikalavimus prekėms. Sparčiai vystantis ne tik ekonomikai, bet ir kitoms makroaplinkos sritims, tampa daug sudėtingiau valdyti šių aplinkų procesus.
Kaip išeitis lengvinanti situaciją – populiarėjantys prekių ženklai. Šiandien prekinis ženklas yra pripažįstamas vertingiausiu įmonės turtu. Ši vertė atsiranda iš unikalaus prekinių ženklų ir vartotojų ryšio, kuris leidžia įmonei gauti santykiškai didesnes pajamas nei iš atitinkamų produktų, neturinčių identifikuojamojo vardo ir vertybėmis pagrįsto emocinio ryšio su klientais. Toks požiūris būdingas ne tik tarptautinėms įmonėms, bet ir vis daugeliui Lietuvos firmų.
Prekiniai ženklai populiarėja, daugėja nuomonių ir teorijų aprašančių koks jis turi būti, kad būtų svarbus klientui ir tuo pačiu įmonei. Aktualus ir keliantis daug diskusijų klausimas dėl vietinis ir globalus prekinis ženklas: vietiniai – skirti vietiniai rinkai, globalūs – skirti globaliai rinkai. Vietiniai ir globalūs prekių ženklai anot specialistų, yra skirtingi. Jų skirtumas gali lemti konkretaus ženklo populiarumą.
Globali arba kitaip vadinama, tarptautinė rinka sparčiai plečiasi ir atsiveria didelės galimybės praplėsti klientų ratą ir padidinti prekybą. Kyla klausimas: ar gali vietinis prekės ženklas žengti į tarptautinę areną, ar reikia jį “žudyti” ir kurti naują globaliai rinkai?
Atsakymų, patarimų ar pavyzdžių galima rasti pakankamai daug. Šiame darbe teoriškai aptarsime prekinį ženklą ir jo savybes vietinėje bei globalioje rinkoje. Tiek teorija, tiek praktika šiuo atveju neprasilenkia, skirtumas tik tas, kad nebus analizuojamas konkretus prekinis ženklas.


Turinys

  • Įvadas
  • 1. Prekinis ženklas ir jo vertė rinkoje
  • 2. Prekinis ženklas globalioje rinkoje
  • 3. Vietinis ar globalus prekinis ženklas
  • Išvados
  • Literatūra

Reziumė

Autorius
julius
Tipas
Referatas
Dalykas
Rinkodara
Kaina
€2.54
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 14, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Rinkodaros planas "Adidas" prekės ženklui

Rinkodara Referatas 2019 m. kristinakis
Kas dieną prekybai vystantis vis sparčiau ir verslininkams siūlant vis įvairesnes prekes labai svarbiu uždaviniu įmonėms tampa išlaikyti savo originalumą ir populiarumą. Tam...