Žmogus ir antžmogis

10 psl. / 2174 žod.

Ištrauka

XIX amžiuje gyvenęs vokiečių filosofijos Fridrichas Nietzsche kelias klausimus, ypač taikliai išreiškiančius šių dienų žmogaus situaciją. Nietzsches filosofija ne tik padeda suprasti šiuolaikinio žmogaus būseną, bet ir nurodo galimų ieškojimų orientyrus.
Filosofas didelį dėmesį skiria krikščionybės kritikai. Kaip alternatyva tokiam žmogui iškeliama „antžmogio“ idėja. Šis personažas vertas dėmesio ir aptarimo.
Frydrichas Nyčė (Friedrich Nietzsche) vokiečių filosofas ir rašytojas, vienas žymiausių
gyvenimo filosofijos“ kūrėjų. gijo filologo išsilavinimą, klasikinės filologijos specialistas. Kaip filologas subrendo nepaprastai anksti ir vos baigęs studijas 1869 metais (tebūdamas 25 metų) ėmė vadovauti Bazelio universiteto filologijos katedrai. Bet bėgant metams jo filologinius interesus keitė filosofiniai ir praėjus vos dešimčiai metų Nietzsche visiškai pasinėrė į filosofinius apmąstymus, atsisakė katedros vedėjo darbo, kad galėtų atsiduoti rašymui.
Nietzsce savo veikloje reprezentavo savo laikmečiui būdingus: scientizmą, natūralizmą, evoliucionizmą ir reliatyvizmą, bet tuo pačiu metu savo veikalais ir kritikavo savo epochą ir jos kultūrą, išryškindamas neigiamus jos bruožus ir vienas pirmųjų prieš ją maištaudamas.
Šio darbo tikslas – atskleisti antžmogio ir žmogaus filosofiją, pagal Nyčę.
Darbo uždaviniai:

1. Pateikti antžmogio idėjas.
2. Pateikti požiūrį į žmogų, kaip Dievo klaidą.
3. Pateikti tikrovės ir perspektyvos siejimąsi su žmogumi.


Turinys

  • TURINYS1
  • ĮVADAS2
  • 1. Antžmogio idėja – stipraus žmogaus išaukštinimas3
  • 2. Žmogus Dievo klaida?4
  • 3. Tikrovės ir perspektyvos siejimas su žmogumi7
  • IŠVADOS9
  • LITERATŪRA10

Reziumė

Autorius
geisa
Tipas
Referatas
Dalykas
Filosofija
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 7, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Dirbantis žmogus esė

Filosofija Rašinys donatak
Kažkodėl daugelis nevertina filosofijos. Gal todėl kad mažai gilinasi kas tai. O ar kiekvienas iš mūsų netampame filosofu, kai pradedame dėstyti mintį susijusią...

Filosofavimas apie žmogų ir techniką

Filosofija Rašinys 2018 m. citrusiniaivaisiai
Pagrindinė tema Žmogus ir technika, o jos potemė: Tikslo siekiama naudojantis priemonėmis. Kaip technikos amžius iškreipia šį dėsnį ir kokios to pasekmės? Aptartas...