Alternatyvūs energijos šaltiniai

8 psl. / 2182 žod.

Ištrauka

Šio darbo tema yra – alternatyvūs energijos šaltiniai. Referato tikslas – pateikti svarbiausią informaciją apie alternatyvius energijos šaltinius. Šiam tikslui iškėliau du pagrindinius uždavinius:
1. Pateikti pagrindinius alternatyvios energijos šaltinius.
2. Išryškinti šių šaltinių teigiamas ir neigiamas panaudojimo puses.
Augant žmonių populiacijai, didėja ir jų poreikiai susiję su gamtinių išteklių naudojimu. Kiekvieną dieną iš mūsų planetos išsiurbiami milžiniški kiekiai naftos, gamtinių dujų, iškasama daugybė tonų akmens anglies ir pan. Besaikis reikalingiausių gamtinių išteklių naudojimas privedė prie to, jog jau kitame amžiuje nebeturėsime to, ką šiandien mums vis dar siūlo žemės planeta. Be to, intensyvus išteklių naudojimas pridarė didelės žalos visai gamtai. Kaip matome, tokia žmonijos veikla privedė prie žemės planetą prie grėsmingos ribos, kada joje gali nebelikti to, kas formavosi milijonus metų, o visa natūrali gamta gali būti negrįžtamai išmušta iš pusiausvyros.
Naivu tikėtis, jog žmonijos poreikiai staiga pasikeis – mums nebereikės automobilių, šilumos, elektros, žaliavų pramonei - todėl labai svarbu surasti alternatyvą jiems patenkinti. Ir iš tiesų, mūsų pasaulis ją mums siūlo – tai atsinaujinantys energijos šaltiniai. Svarbu suprasti, jog tai yra žaliava, kuri yra neišsenkanti, švari ir draugiška aplinkai bei nepavojinga. Tai reiškia, kad šių šaltinių naudojimas suteiks galimybę džiaugtis švaria ir harmoninga aplinka ne tik mums, bet ir ateinančios kartoms. Todėl šiame darbe pamėginsime atsinaujinančius energijos šaltinius aptarti plačiau.


Reziumė

Autorius
rytuvejai
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekologija
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 23, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Atliekų susidarymo šaltiniai ir atliekų tvarkymas

Ekologija Referatas 2007 m. boriseviciene
Atliekų susidarymas ir tvarkymas yra viena svarbiausių aplinkosaugos problemų, atsiradusi vos įsikūrus pirmosioms gyvenvietėms dar prieš mūsų erą. Tačiau šiame šimtmetyje atliekų tvarkymo...