Švedijos ir Pietų Korėjos vykdomosios valdžios konstitucinis statusas ir teritorinis valdymo aparatas

20 psl. / 4579 žod.

Ištrauka

Šiame darbe mes pasirinkome nagrinėti dvi valstybes: Švediją ir Pietų Korėją. Kaip vieną svarbiausių priežasčių mes norėtume paminėti tai, jog šios dvi šalys yra iš visiškai skirtingų pasaulio regionų bei su skirtinga istorine perspektyva, todėl nusprendėme, kad būtų vertinga palyginti šį kontrastą. Išryškindami pagrindinius skirtumus bei panašumus tikimės plačiau ir giliau suvokti kuo gali skirtis viešojo administravimo bruožai skirtingose šalyse.
Dėl minėtos priežasties išsikėlėme darbo tikslą – išanalizuoti Švedijos ir Pietų Korėjos skirtumus bei panašumus vykdomosios valdžios konstitucinio statuso bei teritorinio administracinio valstybės valdymo organizavimo atžvilgiu. Šiam tikslui įgyvendinti išsikėlėme tris uždavinius: 1. Išanalizuoti šalių vykdomosios valdžios aparato formavimą, funkcijas, galias bei vietą šalies politinėje sistemoje; 2. Pristatyti šalių administravimo sistemą teritoriniu atžvilgiu; 3. Padaryti lyginamąją šalių analizę.


Reziumė

Autorius
rytuvejai
Tipas
Referatas
Dalykas
Politologija
Kaina
€2.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 23, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
20 psl.

Susiję darbai

JAV karai Irake ir Vietname: panašumai ir skirtumai

Politologija Referatas gendrija
Valstybių santykių erdvė yra nuolat kintanti subjektų ir objektų sąveikos vieta, kurioje priimami svarbiausi geopolitiniai sprendimai, kuriamos strategijos ir vyksta įvairūs politiniai procesai....

Valdžios ir piliečių santykiai

Politologija Prezentacija evitkus
Nuo ko priklauso valdžios ir piliečių santykiai? Kodėl kyla valdžios ir piliečių konfliktai? (Kokios valdžios savybės sudaro prielaidas valdžios ir piliečių konfliktams?)

Uzbekistano valdžios struktūra

Politologija Referatas 2010 m. rasa13
Šio darbo tikslas - apžvelgti Uzbekistano valdžios struktūrą bei aptarti šiuos Uzbekistano valdžios struktūroje pokyčius nulėmusius veiksnius.