Finansinės išvestinės priemonės

19 psl. / 3898 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas: Sparčiai plėtojantis tarptautinei prekybai vis didėja tarptautinių atsiskaitymų, o kartu ir valiutos keitimo sandorių apimtys. Tačiau valiutų kursai pasaulinėse rinkose nuolat svyruoja, o šie svyravimai gali turėti lemiamos įtakos kompanijų finansiniams rezultatams. Valiutinė rizika importuojančiai ar eksportuojančiai įmonei tampa labai aktuali, nes dažnai nuo jos priklauso verslo sėkmė. Todėl egzistuoja būtinybė prisitaikyti prie valiutų kursų kitimo ir stengtis neutralizuoti jų įtaką ar net gauti iš to papildomas pajamas.
Apsidrausti nuo valiutų kursų kitimo rizikos pasaulyje naudojamos išvestinės finansinės priemonės. Tai yra sandoriai, sudaromi vienos ar daugiau pirminių finansinių priemonių (nacionalinės ir užsienio valiutos, vertybinių popierių, paskolų arba indėlių) pagrindu, kai išvestinių finansinių priemonių objekto ateities kaina išvedama (apskaičiuojama) iš pirminių finansinių priemonių objektų kainos, esančios rinkoje sandorio sudarymo metu (“spot” kainos), priklausomai nuo pinigų laiko vertės (palūkanų normos) arba nuo numatomo rinkos kainų pokyčio (pasirinkimo sandorio atveju). Išvestinėms finansinėms priemonėms priskiriami išankstiniai sandoriai (angl. forwards), ateities sandoriai (angl. futures), apsikeitimo sandoriai (angl. swaps) ir pasirinkimo sandoriai (angl. options).

Darbo objektas: finansinės išvestinės priemonės

Darbo tikslas: išanalizuoti finansinių investicijų

Uždaviniai:
1. Išanalizuoti finansines išvestines priemones teoriniu aspektu;
2. Paanalizuoti valiutinius sandorius, jų grupes;
3. Išnagrinėti sandorių skirtumus, bei sąlygas.


Turinys

  • ĮVADAS……………………………………………………………………………………………4
  • 1. IŠVESTINĖS PRIEMONĖS TEORINIU ASPEKTU5
  • 2. VALIUTINIAI SANDORIAI7
  • 2.1 Išankstiniai valiutiniai sandoriai8
  • 2.2Apsikeitimo valiutiniai sandoriai12
  • 2.3Ateities valiutiniai sandoriai13
  • 2.4Pasirinkimo valiutiniai sandoriai16
  • IŠVADOS20
  • LITERATŪRA IR ŠALTINIAI21

Reziumė

Autorius
virgutyte
Tipas
Referatas
Dalykas
Finansai
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 18, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
19 psl.

Susiję darbai

Finansai

Finansai Referatas karmis2
Turtingiausių pasaulyje žmonių stebėjimai parodė, kad finansinė sėkmė net 80% įtakoja žmogaus įsitikinimai ir nuostatos, o tik 20% - žinios ir įgūdžiai apie...