Draudimo bendrovės „If“ pristatymas

16 psl. / 2932 žod.

Ištrauka

Draudimo ištakos siekia žilą senovę. Nuo pačių seniausių laikų žmonėms labai didelę reikšmę turi baimės jausmas, siekimas būti saugiu pačiam, apsaugoti savo artimuosius, savo turtą. Plačiai žinomo amerikiečio A. Maslow poreikių hierarchijos piramidėje iškart po fiziologinių poreikių seka poreikiai saugumui. Jau nuo labai senų laikų žmonės savo saugumo padidinimui, galimų rizikų sumažinimui ėmė taikyti įvairius draudimo elementus ir formas. Biblijoje randame pasakojimų apie tai, kaip buvo kaupiamos atsargos nederliaus ar karo metui. Senovės miestų gyventojai laikė tikslinga mokėti tam tikrą mokestį, kad derlingais metais būtų sukauptos atsargos bado ar miesto apsupties laikotarpiui. Bendro rezervo ar fondo samprata formavosi žmonių sąmonėje nuo pačių seniausių laikų.
Draudimo veikla – ūkinė komercinė veikla, kuria draudimo sutarties pagrindu už draudimo įmoką prisiimama kitų asmenų nuostolių rizika ar kitaip siekiama apsaugoti šių asmenų turtinius interesus įvykus draudiminiams įvykiams, asmenų turtinių interesų apsaugai panaudojant draudiko skaičiuojamus draudimo techninius atidėjinius dengiantį turtą.
Projekto darbui pasirinkta „If“ draudimo bendrovė. UAB “If draudimas” yra viena iš Lietuvoje veikiančių ne gyvybės draudimo bendrovių bei didžiausia draudimo bendrovė Šiaurės Europos šalyse. "If" priklauso bendrovei "Sampo plc", kuri kotiruojama Helsinkio vertybinių popierių biržoje "NASDAQ OMX Helsinki".
Darbo tikslas – išmokti surinkti ir susisteminti teorinę informaciją apie draudimo bendrovę, išmokti analizuoti statistinius duomenis ir pateikti išvadas.
Darbo užduotys – parengti draudimo bendrovės pristatymą, išanalizuoti statistinius duomenis, numatyti bendrovės vystimąsi.
Darbo metodai – informacijos apie draudimo bendrovę surinkimas ir analizė.
Numatomas šaltinis gauti informacijos apie draudimo bendrovę „If“ yra internetas bei kita literatūra (knygos).


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. APIE „IF“4
  • 1.1. Bendrovės istorija4
  • 1.2. Bendrovės veikla6
  • 1.3. Bendrovės teikiamos paslaugos8
  • 2. „IF“ FINANSINĖ INFORMACIJA11
  • 2.1. Statistiniai 2009 – 2011 metų duomenys11
  • 2.2. 2012 metų prognozės14
  • IŠVADOS15
  • LITERATŪRA16

Reziumė

Autorius
irmante
Tipas
Referatas
Dalykas
Draudimas
Kaina
€2.54
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 4, 2013
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
16 psl.

Susiję darbai

Draudimo bendrovių veiklos principai ir ypatumai

Draudimas Referatas 2016 m. ingridvis
Darbe aptariami teoriniai draudimo bendrovių veiklos Lietuvoje aspektai, principai ir ypatumai. Atlikta draudimo bendrovių Lietuvoje veiklos rezultatų analizė, pateikti grafikai ir išvados.