Dokumentų valdymo technologijos

15 psl. / 3427 žod.

Ištrauka

Šiandien daugelis įmonių turi išvystytą informacinę infrastruktūrą. Elektroninė informacija kuriama, valdoma, perduodama ir saugoma naudojant dinamiškas, greitai kintančias informacinių technologijų priemones. Viena iš svarbių elektroninės informacijos rūšių yra elektroniniai dokumentai.
Tarptautinės standartizacijos organizacijos standarte dokumentas apibrėžiamas kaip fiksuota tam tikra informacija ar objektas, kuris gali būti laikomas atskiru vienetu, o oficialūs dokumentai apibūdinami kaip organizacijos ar asmens, vykdančių tesėtus įsipareigojimus ar veiklą, parengta, gauta ir kaip įrodymas išsaugota informacija. Dokumentas turi teisingai ir tiksliai atspindėti, kas buvo perduota ar nuspręsta arba koks veiksmas buvo atliktas. Dokumentuose užfiksuota informacija yra svarbi vertybė. Sukauptos informacijos pagrindu priimami įvairaus lygio valdymo sprendimai. Nuo valdymo sprendimų kokybės priklauso ir verslo gyvavimo sėkmė. Todėl tinkamas dokumentų rengimas, valdymas ir saugojimas yra aktuali tema bet kuriai organizacijai.
Šiuolaikinė raštvedyba gali būti apibūdinta kaip dokumentų valdymo sistema. Šiai sistemai būdingi tam tikri darbų su dokumentais procesai, kurie apima visą dokumento gyvavimo ciklą. Elektroninio dokumento ciklas prasideda parengus ar gavus dokumentą ir baigiasi atrinkus dokumentus saugoti ar naikinti. Vienas iš pagrindinių dokumentų valdymo sistemos tikslų yra sudaryti galimybę institucijoms siųsti ir priimti elektroninius dokumentus, palaipsniui atsisakant popierinių dokumentų srautų.
Šiame darbe pateikiami pagrindiniai įstaigos kompiuterizuotos dokumentų valdymo sistemos derinimo elementai, kurie turi atitikti numatytus reikalavimus. Taip pat apibūdinama įstaigos DVS funkcinė struktūra bei posistemiai. Aptariamos elektroninių dokumentų rengimo, valdymo, saugojimo taisyklės ir kiti dokumentų valdymo sistemos reikalavimai.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. DOKUMENTŲ VALDYMO TECHNOLOGIJOS SĄVOKA4
  • 2. DOKUMENTŲ VALDYMO SISTEMOS FUNKCINĖ STRUKTŪRA6
  • 3. DOKUMENTŲ VALDYMO FUNKCIJOS7
  • 3.1. Dokumentų rengimas7
  • 3.2. Dokumentų registravimas ir saugojimas8
  • 4. ELEKTRONINIS PARAŠAS10
  • 5. INFORMACIJOS IR DOKUMENTŲ PAIEŠKA IR PRIEIGA PRIE JŲ11
  • 6. DOKUMENTŲ VALDYMO SISTEMOS ADMINISTRAVIMAS12
  • 7. SAUGOS PRIEMONĖS IR ELEKTRONINIŲ DOKUMENTŲ NAIKINIMAS13
  • IŠVADOS14
  • NAUDOTA LITERATŪRA IR ŠALTINIAI15

Reziumė

Autorius
m.avdejenkov
Tipas
Referatas
Dalykas
Informatika
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 8, 2013
Publikuotas
2009 m.
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Wi-fi technologija

Informatika Referatas 2011 m. ievukas
Šis referatas skirtas išsiaiškinti, kam yra skirtas Wi-Fi, kam jis naudojamas, kokios šios technologijos galimybės.

10 gigabite ethernet technologija

Informatika Referatas 2013 m. vaidutis16
Nuo savo kilmės daugiau nei prieš 25 metus, Ethernet vystėsi siekiant patenkinti didėjančius paketinio duomenų perdavimo tinklus. Dėl savo įrodytų mažų įgyvendinimo išlaidų,...

Internetinio apdorojimo technologija (cloud computing)

Informatika Referatas 2009 m. m.avdejenkov
Šio darbo tikslas yra aptarti internetinio apdorojimo technologiją. Tai yra kompiuterio naudojimo koncepcija, kai kompiuterinės galimybės imamos kaip paslaugos, kurias vartotojai gali pasiekti...

Antrosios kartos technologijos

Informatika Referatas 2015 m. monciofka
Darbas vertas 10. Viskas aiškiai aprašyta, dabar tvarkingas, įdėta daug laiko ir pasiaukojimo. Informacija aiški.

Technologijos ateities bibliotekose

Informatika Prezentacija 2017 m. inesa10
Prezentacijoje yra pateikiamos Lietuvos ir kitose pasaulio bibliotekose taikomos technologijos: svarbiausi faktai, taikymas, iliustracijos.