Socialinė - kultūrinė verslo aplinka

9 psl. / 1483 žod.

Ištrauka

Marketingo aplinką sudaro „nekontroliuojamų jėgų visuma, kurią turėdamos omenyje įmonės turi kurti savo marketingo planus. Kitaip tariant, įmonės marketingo aplinka – tai visuma išorinių veiksnių, tiesiogiai ir netiesiogiai darančių įtaką įmonės veiklai, jos marketingo sprendimams.
Marketingo aplinkos pažinimas – tai nuolatinis informacijos rinkimas ir analizė, siekiant aptikti ir įvertinti svarbius pokyčius ir tendencijas, kurios gali paveikti įmonės marketingo ar ir visą verslo strategiją.
Marketingo aplinką sudaro mikroaplinka ir makroaplinka
Marketingo mikroaplinka – tai visuma jėgų, tiesiogiai darančių įtaką įmonės marketingo veiklai. Marketingo mikroaplinkos elementai yra šie: tiekėjai, marketingo tarpininkai, konkurentai, vartotojai, kontaktinės auditorijos (arba įtakos grupės).
Marketingo makroaplinka – tai visuma jėgų, darančių ilgalaikę įtaką įmonės marketingo veiklai. Marketingo makroaplinkos elementai yra šie: mokslinė - technologinė aplinka, ekonominė aplinka, gamtinė aplinka, socialinė - kultūrinė aplinka, politinė - teisinė aplinka.
Socialinė - kultūrinė aplinka – tai makroaplinkos elementas, atspindintis visuomenės poveikį įmonei, jos marketingo sprendimams bei jų įgyvendinimui.


Turinys

  • Įvadas3
  • Demografiniai rodikliai4
  • Kultūra6
  • Pagrindinės kultūros vertybės7
  • Išvados9
  • Literatūros sąrašas10

Reziumė

Autorius
alinat
Tipas
Referatas
Dalykas
Rinkodara
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 12, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Verslo išorinės aplinkos aspektų analizė

Rinkodara Referatas 2013 m. ugnele
Temos aktualumas ir reikšmingumas. Nagrinėti išorinę aplinką yra kur kas sudėtingiau, nes kiekviename šaltinyje ji yra apibūdinta ir suskirstyta vis kitaip. Paminėtina,...

Transportas ir aplinka

Rinkodara Prezentacija 2013 m. ausra1590
Transportas ir aplinka prezentacija. Rašoma apie transportą ir aplinką. Iškeliamas darbo tikslas, darbo uždaviniai ,apibendrinama iškeliant išvadas ,bei pateikiama literatūra.

Knygos ,,verslo mitas'' intepretacija

Rinkodara Referatas 2018 m. versickaa
Rašant darbą buvo remiamasi Michaelo E. Gerbero knygą ,,Verslo mitas”. Darbas įvertintas 9. Darbo tikslas: atskleisti smulkiojo verslo kūrimo paslaptis.