Temperatūros įtaka mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas

4 psl. / 304 žod.

Ištrauka

1. Fermentacija- energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz., gliukozės) anaerobinis fermentinis skilimas.

2. Tikslas: Nustatyti temperatūros itaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.

3. Hipotezė: Temperatūra daro itaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.

  1. Priemonės: Miltai, mielės, vanduo, cukrus, stiklinės.

5. Darbo eiga:

1) 25g. mielių ištirpiname šiltame vandenyje, gauname tirštą masę.

2) 2 šaukštus miltų sumaišome su vandenių ir 1 arbat. šauksteliu cukraus, gauname tirštą masę.

3) Mielių ir miltų tešlas sumaišome.

4) Padalijame tešlą į 4 lygias dalis ir įdedame į vienodo dydžio stiklines.

Su liniuote išmatuojame tešlos aukštį.

5) Laikome skirtingomis sąlygomis: šaldytuve, lauke, kambaryje, ant krosnies.

Kas 5 minutes matuojame aukštį.


Reziumė

Autorius
spring17
Tipas
Tyrimas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.55
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 16, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Fermentai ir fermentacija

Chemija Referatas daratadam
Žmonijos istorijoje naujų technologijų atsiradimas ne kartą iš esmės pakeitė visuomenę. Taip įvyko XIX a. pradžioje sukūrus garo variklius, vėliau milžinišką poveikį turėjo...

PGR (Polimerazinė grandininė reakcija)

Chemija Prezentacija nikte
PGR – polimerazinė grandininė reakcija (angl. PCR; Polymerase chain reaction) – tai molekulinės biologijos metodas, leidžiantis padauginti (amplifikuoti) DNR in vitro (mėgintuvėlyje).

Aplinkos tarša ir žmonių ligos: tyrimų apžvalga

Chemija Rašinys 2016 m. medute.g
Darbas pristatytas aplinkosaugos paskaitoje. Aprašyta oro taršos problema, atitinkamų oro teršalų poveikis žmonių sveikatai ir pateiktas konkretus Klaipėdos rajono savivaldybės pavydzys dėl priklausomybės...

ADH pradinio reakcijos greičio priklausomybės

Chemija Laboratorinis darbas 2020 m. UgneLi
Universitetinio lygio biochemijos laboratorinis darbas tema: alkoholdehidrogenazės (ADH) iš mielių pradinio reakcijos greičio (vo) priklausomybės nuo terpės pH, nuo fermento ir substratų koncentracijų...