Itališkų patiekalų restoranas Kaune

65 psl. / 15000 žod.

Ištrauka

Lietuvos restoranuose atmosfera yra daugiau nei slogi, restoranai kuriasi šalia vienas kito, spaudžiasi ir pamiršta lankytojų poreikius, kada jie nori atitrūkti nuo šurmulio ir pilkos kasdienybės. Naujai projektuojamas restoranas bus erdvus, jaukus, įsikūręs Panemunėje, tai bus lyg gaivos gurkšnis pavargusiai visuomenei.

Šiuo metu vis daugiau žmonių domisi sveikos mitybos ypatumais, renkasi maitinimo įmones, kurios siūlo ne tik skanų bet ir suderintą, maistingą patiekalų asortimentą. Būtent, dėl šios priežasties pasirinkau italų virtuvę, joje vyrauja sveikas maistas. Sveikas, todėl, kad prie įvairių patiekalų vartojama daug įvairiausių daržovių ir taip pat vos ne į kiekvieną patiekalą dedama alyvuogių aliejaus, kuris padeda įsisavinti vitaminus bei teigiamai veikia kepenis ir tulžį. Be to, Italija garsėja kaip viena geriausių aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus gamintojų pasaulyje. Ne paslaptis, kad įsigyti geros kokybės aliejaus yra labai sudėtinga Lietuvoje, todėl šiame restorane aliejus bus atgabenamas tiesiai iš Italijos.

Darbo tikslas

Parengti 40 - ties vietų itališkų patiekalų restorano projekto technologinę dalį.

Darbo uždaviniai:

  • apžvelgti informacijos šaltinius;
  • atlikti anketinę apklausą ir įvertinti apklausos rezultatus;
  • pateikti technologinius paskaičiavimus;
  • numatyti reikiamus resursus ir paskaičiuoti biudžetą;
  • pateikti restorano patalpų ir įrenginių išdėstymo planą;

Darbo objektas – itališkų patiekalų restorano projektavimas.

Darbo metodai:

  • mokslinės literatūros analizė;
  • tiriamasis darbas – anketavimas;
  • technologiniai skaičiavimai.

Turinys

  • ĮVADAS5
  • 1. TEORINĖ DALIS7
  • 1.1. Informacijos šaltinių apžvalga7
  • 1.2. Esamos padėties analizė11
  • 2. TECHNOLOGINĖ DALIS14
  • 2.1. Projektinė veikla14
  • 2.2. Technologiniai skaičiavimai14
  • 2.2.1. Patiekalų skaičiaus realizavimo apskaičiavimas15
  • 2.2.2. Valgiaraščio sudarymas16
  • 2.2.3. Patiekalų technologijos kortelių sudarymas19
  • 2.2.4. Patiekalų technologijos schemų sudarymas24
  • 2.2.5. Patiekalų savikainos kortelių sudarymas27
  • 2.2.6. Patiekalų maistinės ir energinės vertės apskaičiavimas30
  • 2.3. Technologinė programa33
  • 2.3.1. Maisto produktų priėmimas33
  • 2.3.2. Žaliavų ir maisto produktų laikymas35
  • 2.3.3. Žaliavų analizė36
  • 2.4. Patiekalų kokybės ir darbo higienos užtikrinimas41
  • 2.5. Įrangos parinkimas ir eksploatavimas42
  • 2.6. Patalpų plotų apskaičiavimas43
  • 3. BIUDŽETAS45
  • 3.1. Ekonominių – finansinių rodiklių suvestinė45
  • 3.2. Ilgalaikio turto vertės apskaičiavimas45
  • 3.3. Gamybos apimties ir prekių apyvartos apskaičiavimas46
  • 3.4. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas49
  • 3.5. Netiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas51
  • 3.6. Gamybos išlaidų suvestinė52
  • 3.7. Veiklos išlaidų apskaičiavimas53
  • 3.8 Pelno / nuostolių ataskaita54
  • 3.9. Ekonominių finansinių rodiklių apskaičiavimas55
  • 4. RESURSAI. INSTITUCINĖ PARAMA57
  • 5. VALDYMAS59
  • 5.1. Projekto valdymas59
  • 6. IŠVADOS IR REKOMENDACIJOS60
  • INFORMACIJOS ŠALTINIŲ SĄRAŠAS62
  • SANTRAUKA63

Reziumė

Autorius
ievaieva1
Tipas
Verslo planas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€3.70
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 14, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
65 psl.

Susiję darbai

UAB „KONGO BUFETAS" kinų maisto restoranas

Vadyba Verslo planas 2013 m. svajūnė
Darbo aktualumas: Šiomis dienomis, vis labiau skubama ir dėl laiko stokos vartotojai dažnai renkasi viešojo maitinimo įstaigas, kurios tampa kasdienio apsilankymo...

Verslo planas: restoranas - užkandinė

Vadyba Verslo planas 2016 m. jekaterina9633
Mūsų verslo idėja yra atidaryti greito maisto užkandinę Vilniaus mieste, kurioje būtų galima ne tik greitai užsisakyti ir sulaukti maisto, bet ir prisėsti...