Dailės darbas "Dėžutė"

16 psl. / 1802 žod.

Ištrauka

Medinės dėžutės dovanų ir vertybių saugojimui naudojamos jau nuo senų laikų. Prieš kelis šimtmečius dėžučių gamyba buvo nelengvas amatas. Originalus dizainas, natūralios medžiagos, rafinuotas graviravimas ar sudėtingi drožiniai – idėjų Jūsų dėžutei gali būti daug. Mano kūrybinė idėja – medinė papuošalų ar šiaip mažmožių „Dėžutė“. Natūralaus medžio dėžutė, ne tik šildo, bet ir turi išliekamąją vertę ir tai gali būtų puiki dovana.

Medis mūsų aplinkoje yra tapęs įprasta ir neatsiejama aplinkos dalimi, o tikro medžio kūriniai priverčia kitaip pažvelgti į šią medžiagą. Natūralus produktas, toks kaip medinė dėžutė, sukuria ilgai išliekančią pridėtinę vertę pačiam įpakavimui arba dovanai. Medinės dėžutės panaudojamos daugybę kartų po prekės išpakavimo ir prisiminimas apie Jus išlieka žmonių akyse daug ilgiau, tad toks pasirinkimas yra tiesiog geras [Tumėnas V, 2019].

Sakoma, kad gamta labiausiai žino kaip pasirūpinti savimi, taigi kodėl to nepadarius ir nepasirinkus medinio įpakavimo? Medinės dėžutės pakavimui yra visapusiškai naudingas ir teisingas sprendimas, kuris suteiks jums visapusišką pranašumą.

Medis yra perdirbamas. Jei pasirenkate medines dėžutes, jūs ne tik pasirūpinat savo produkto įpakavimu, bet ir padedate aplinkosaugai. Dėl šios priežasties daugelis pradėjo ieškoti įvairiausių alternatyvų, kurios galėtų palaikyti daikto vertę ir tuo pačiu tausoti gamtą. Kiekviena medinė dėžutė atspindi savo unikalų charakterį, spalvą bei tekstūrą.

Mediena ir rankų darbas yra asocijuojami su papildoma verte. Medinės dėžutės gaminamos iš įvairaus medžio: raudonmedžio, ąžuolo, uosio, beržo, liepos, klevo, drebulės ar pušies. Medinės dėžutės – tai ilgalaikis ir negendantis daiktas, kitaip nei paprasti maišeliai ar plastiko dėžutės. Medines dėžutes galima panaudoti ne kartą, o galiausiai atsiradus poreikiui jų atsikratyti, būsite ramūs, kad neteršiate gamtos ir tiesiog gamtai atiduodate tai, kas jai iki tol priklausė.

Man pačiam medis – tai artimiausia medžiaga, atskleidžianti technologijų subtilumus ir norimas tematikas.Manau, turint patirties su viena medžiaga daug lengviau pasirinkti ją kūrybai, nes tiesiog lengviau dirbti su ta medžiaga, kurią pažįsti. Tačiau tai priklauso ir nuo pagrindinės kūrinio minties.


Turinys

  • TURINYS
  • UŽBAIGTO DARBO NUOTRAUKA 3 psl.
  • ĮVADAS 4 psl.
  • KŪRYBINIO DARBO MENINIAI BRUOŽAI 6 psl.
  • KŪRYBINĖS SĄSAJOS 7 psl. 5. KŪRYBINIO PROCESO ĮSIVERTINIMAS 8 psl.
  • INFORMACINIAI ŠALTINIAI 10 psl.
  • PRIEDAI 11 psl.
  • 7.1. ESKIZAI 11 psl.
  • 7.2. DARBO EIGĄ FIKSUOJANČIOS NUOTRAUKOS 12 psl.
  • 7.3. ANALIZUOJAMŲ ANALOGŲ PAVYZDŽIAI SU METRIKOMIS 15 psl.

Literatūros sąrašas


  1. Tumėnas, Vytautas. Lietuvos medžio drožybos ansamblių fenomenas. Magistro darbas. 2011. – Prieiga per internetą: https://www.lvb.lt/primo-explore/search?query=any,contains,dro% C5%BEyba&tab=default_tab&search_scope=eLABa&vid=ELABA&lang=lt_LT&offset=0/ (žiūrėta 2021-03-15)

  2. Urbančik, Marius. Liaudies drožėjai Dzūkijoje ir Suvalkijoje: tradicijų ir modernumo sankirta. Magistro darbas. 2019. – Prieiga per internetą: https://www.lvb.lt/primo-explore/fulldisplay?docid=ELABAETD1856524&context=L&vid=ELABA&lang=lt_LT&search_scope=eLABa&adaptor=Local%20Search%20Engine&tab=default_tab&query=any,contains,dro%C5%BEyba&offset=0 (žiūrėta 2021-03-15)

  3. Kuris medis tinkamas medžio drožimui. – Prieiga per internetą: https://leekey.ru/lt/which-tree-is-suitable-for-wood-carving-selection-and-harvesting-of-wood-lesson-of-woodcarving/ (žiūrėta 2021-03-15)

  4. Davidas Estherley medžio drožybos menas. – Prieiga per internetą: https://newmagazineroom.ru/lt/ndfl/iskusstvo-rezby-po-derevu-ot-devida-esterli-uroki-rezby-po-derevu-dlya/ (žiūrėta 2021-03-15)

  5. Drožinių rūšys ir jo įgyvendinimo būdai – medžio drožyba. – Prieiga per internetą: https://cdodra.ru/lt/soedinenie-trub/types-of-thread-and-the-technique-of-its-implementation-wood-carving-cutting-wood-carving.html (žiūrėta 2021-03-15)


Reziumė

Autorius
jusala
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Dailė
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 29, 2022
Publikuotas
2021 m.
Apimtis
16 psl.

Susiję darbai

Lietuvos 20 a. dailė. Konspektas

Dailė Konspektas gintare.c
2 dešimtmetis. Varnas – neoromantikas, kalba apie tipažus, žmogaus pasirinkimą. Nepaliestas modernesnių srovių, nes nebaigė mokslų. Pripažintas už dramatiškus portretus (iš nuotraukos), konservatyvus...

Tradicinė dailė

Dailė Prezentacija ievagau
(tautodailė) - tautinė (liaudies) dailė, viena iš trijų liaudies meno dalių, greta liaudies architektūros ir folkloro. Iki moderniųjų laikų ji egzistavo visame pasaulyje...

17a. Olandijos dailė

Dailė Prezentacija ievagau
Iki 16 a. Olandijos ir Belgijos menas sudarė vientisą Nyderlandų meną. Nuo 16 a. pab. susiformavo atskira olandų meno mokykla, pradėjo formuotis nacionalinė...

Modernas - dailės ir architektūros stilius

Dailė Prezentacija 2013 m. shernobyl
Gausiai iliustruota prezentacija apie moderną. Trumpai ir aiškiai papasakojama, kas yra modernas, kokie to laikmečio kūrėjai, kas buvo akcentuojama, kokiomis priemonėmis jis reiškėsi....

Dailės darbas. Paveikslas „Tėviškė“

Dailė Kursinis darbas 2021 m. jusala
Alytaus profesinio rengimo centro menų mokyklinis brandos egzaminas, dailės kryptis. Kūrybinio darbo aprašas. Paveikslas „Tėviškė“. Dailės darbo tikslas – gilinti tapybinės raiškos plastines...