Cheminiai maisto priedai pieno produktuose

21 skaidr.

Ištrauka

•Susipažinti su cheminiais priedais pieno produktuose ir apžvelgti jų kenksmingumą organizmui.

•. Išanalizuoti kenksmingas medžiagas pieno produktuose;

•2. Išnagrinėti dažniausiai naudojamų maisto priedų kenksmingumą;

•3. Pateikti kiek uždraustų maisto produktų yra gaminiuose.

•Natūralus polisacharidas (E412). Didelės agaro koncentracijos dėl mikrofloros sukeliamo rūgimo žarnyne iššaukia dujų kaupimąsi ir pūtimą. Gali kilti arba paūmėti dujų kaupimasis, vidurių pūtimas. •Karageninas (E407) Natūrali stingdanti ir tirštinanti medžiaga, gaunama iš jūros dumblių. •Lecitinas (E322) Natūraliai gaunamas iš sojų, saulėgrąžų arba rapsų aliejaus. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma, migrena. Gali būti genetiškai modifikuotas. Didesnė dozė sunkiai toleruojama skrandžio, gali sukelti gausų prakaitavimą. •Karboksimetilceliuliozė(E466) Nepavojingas.Natūrali tirštinimo medžiaga, apdorota chloro acto rūgštimi, laisvina vidurius. •


Turinys

  • Tikslas
  • Uždaviniai
  • Glaistytas vanilinis plombyras Nykštukas su migdolais
  • Biskvitinis plombyras SMILGA su migdolų ir šokolado glaistu
  • Riešutinio sk. griet. ledai SUPER VIVA su smulk. lazd. Rieš
  • Gl. VILKYŠKIŲ vanilės sk. varškės sūrelis MURR
  • Glaistytas sūrelis URIGA
  • Grūdėta varškė su mėlynėmis
  • DVARO grietinė
  • Geriamasis jogurtas “Jo”
  • Fermentinis sūris „Dvaro“
  • Fermentinis sūris „Tyzenhauzų
  • Išvados
  • Šaltiniai

Reziumė

Autorius
aturr.21
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Mokslinė metodologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 16, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
21 skaidr.

Susiję darbai

Skonio produktai

Mokslinė metodologija Referatas 2015 m. lauraanor
Referatas apie skonio produktus bei jų klasifikaciją. Informaciją apie arbata, kavą, prieskonius bei pagardus, jų laikymą.