Moterų paveikslai lietuvių literatūroje

2 psl. / 528 žod.

Ištrauka

Jau nuo pat seniausių laikų lietuvių literatūroje buvo kreipiama vis daugiau dėmesio į moteris, todėl nenuostabu, jog buvo kuriami ir paveikslai apie jas. Dažniausiai moteris vaizduodavo kaip kruopščias namų šeimininkes, klusnias bei likimui nuolankias būtybes. Apie šias silpnosios lyties atstoves rašė ir vienos ryškiausių XIX – XX amžiaus asmenybių. Tai Jonas Biliūnas apysakoje „Liūdna pasaka“ ir Juozas Tumas – Vaižgantas kūrinyje „Dėdės ir dėdienės“. Abu šie autoriai pateikė moters paveikslą, kokia ji darbšti ir rūpestinga, puoselėjanti namų židinį. Tačiau geriau panagrinėjus kūrinius galima atrasti ir nežymių skirtumų. Taigi, koks moters įvaizdis dminavo kiekvieno iš šių autorių kūryboje?


Reziumė

Autorius
gilmoras13
Tipas
Rašinys
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 24, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Moterų paveikslai lietuvių romanuose

Lietuvių kalba Rašinys 2016 m. natasa369
Garsus filosofas Denis Diderot yra pasakęs „Moterys mus stebina pirmučiausia meilės aistra, pavyduliavimo priepuoliais, nesenkančia motinos meile, pasidavimu prietarams, tuo, kaip jos...

Lietuvio paveikslas lietuvių literatūroje

Lietuvių kalba Rašinys 2016 m. felicita
Rašinys, parašytas 2016m. lietuvių egzamino kalbėjimo įskaitai tema „Lietuvio paveikslas lietuvių literatūroje“. Rašinys įvertintas 10 gimnazijos mokytojų.

Motinos paveikslas lietuvių literatūroje

Lietuvių kalba Rašinys 2019 m. išsilaikykegzaminus
Lietuvių kalbos egzamino kalbėjimo dalies pilnas darbas. Už kalbėjimo įskaita gautas 10, be jokių pastabų. Neįprasta ir orginali tema, nustebinsianti jūsų vertintojus.