Vaikų melas bei vagystės

5 psl. / 1000 žod.

Ištrauka

Vaikai – jaunimas, yra būtent tie žmonės į kuriuos suaugusieji turi kreipti daugiausia savo dėmesio. Teisingai ugdomi vaikai su laiku užauga į atsakingas ir savarankiškas asmenybes. Žinoma, kad taip įvyktų, tėveliai turi būti susipažinę su teisingo bendravimo ypatumais. Pozityvios jaunimo raidos kontekste šeimai, tėvų ir vaikų santykiams skiriama mažai dėmesio.

Šeimą sudaro tėvai ir vaikai. Vaikai, tai ateitis, tęstinumo garantas, ugdomos asmenybės. Nuo to, kaip gebama juos paruošti gyvenimui, priklausys ne tik jų, bet ir tėvų tolimesnė ateitis. Apie tai nuolat keliami klausimai. Kaip spręsti vienokias ar kitokias tėvų ir vaikų problemas? Kaip gilinti jų tarpusavio santykius? Ar iš tikrųjų tėvų ir vaikų bendravimas šeimoje yra toks svarbus ir reikalingas?

Aiškintis šiuos dalykus yra ganėtinai svarbu dėl dviejų dalykų, dabarties ir ateities. Pirmiausia -dabartis, argi ne šaunu kurti glaudu ryšį su savo atžala, turėti bendrų pomėgių bei pagaliau rasti bendrą kalbą, susikalbėti ir būti išgirstiems, mat vyrauja technologijų amžius ir vaikas visą laiką užimtas kitais dalykais, o ne bendravimu su tėvais. Svarbu jam skirti laiko, parodyti kaip dar galima leisti laisvalaikį ir taip kartu sukurti stiprius santykius, pagrįstus pasitikėjimu. Antras aspektas - ateitis. Kas padės senatvėje jeigu ne brangiausias turtas – vaikai. Jeigu jie užaugs nesavaudiškomis asmenybėmis, greičiausiai, bus stipriausias ramstis. Kaip sakoma, ką pasėsi, tą ir pjausi. Teiginys puikiai atspindi teigiamų ir patikimų santykių su vaikais svarbą. Ugdant jaunas asmenybes reikia skirti kuo daugiau dėmesio, kaip ir kokiu būdu bendrauti su savo atžala, nes nuo to priklauso vaiko ateitis. Netgi nežinant, galima vaikui įpiršti kokių nors fobijų, dėl kurių užaugęs vaikas gali turėti kompleksų. Vienareikšmiškai galima teigti, kad domėtis bendravimo su vaiku psichologija – tiesiog būtinas dalykas, kad nekiltų konfliktų. Šiuo aspektu išryškėja būtinybė išsiaiškinti, kokią įtaką turi tėvų-vaikų santykiai vaikų raidai.

Nėra blogų vaikų – yra tik netinkamas elgesys. Vaikai, besielgiantys blogai, dažniausiai yra nelaimingi ir savo neleistinu elgesiu nori aplinkiniams parodyti, jog kenčia ir jiems reikalinga pagalba bei supratimas. O tėvai, užuot vaiką išklausę ir bandę suprasti, dažniausiai jį baudžia, bara, kaltina ir moralizuoja.


Reziumė

Autorius
nesima277
Tipas
Rašinys
Dalykas
Psichologija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 9, 2017
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Bendravimo įgūdžių lavinimas

Psichologija Referatas 2012 m. amber
Bendravimas - sąvoka, apimanti dviejų ar daugiau žmonių tarpusavio suvokimą, keitimąsi informacija, sąveiką ir santykius. Norime to ar ne, mes priversti kasdiena su...

Vaikai ne tokie kaip kiti. Autizmas

Psichologija Prezentacija marvita
Kas tai yra autizmas? Kaip nusakyti ar vaikas yra autistas? Kas sukelia klasikinį autizmą? Koks yra autisto vaiko pasaulis? Kokios taikomos gydymo metodikos?

“Lietaus vaikai”

Psichologija Prezentacija marvita
Tikslas – įvertinti vaikų, sergančių autizmo sindromu, kasdienybę. Uždaviniai: 1.Atskleisti sampratą apie autizmo sindromą. 2.Aprašyti vaiko autisto bruožus, autizmo sindromo bruožus, diagnostiką. 3.Įvertinti...

Vaikų simbolinė raiška piešiniuose

Psichologija Referatas 2017 m. emilėkerti
Psichologinių metodų analizė, jų taikymas, pateikiami pavyzdžiai ir jų paaiškinimas, išanalizuojami keli piešiniai. darbas įvertintas 10 balų.

Psichologiniai vaiko išgyvenimai mokykloje

Psichologija Referatas 2018 m. j.m2020
          Kartą vienas senovės graikų filosofas Aristotelis yra paskęs – „žmogus iš prigimties yra skirtas bendruomenei“. Iš tiesų. Jau nuo seniausių laikų žmonės...