Šiuo metu ypač daugėja istorinės tematikos grožinės literatūros. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, aptarkite, kas lemia istorinių temų šiuolaikinėje literatūroje populiarumą

2 psl. / 740 žod.

Ištrauka

Istorija šiais laikais vis labiau populiarėja, žmonės pradeda domėtis savo kilme. Mes vis labiau suprantame, jog istorijos žinojimas ugdo mūsų vertybes, suteikia išminties, moko pagrindinių išgyvenimo taisyklių. Kiekvienas iš mūsų randa sau priimtinesnį būdą pažinti istoriją. Vieni žmonės domisi savo senelių išgyvenimais, kiti skaito istorinius žurnalus, dar kiti pasirenka istorijos mokslą kaip savo profesiją ir gilina savo žinias visą gyvenimą. Tačiau šiais laikais vis labiau populiarėja istorinės tematikos grožinės literatūros knygos, kurios sudomina kiekvieną žmogų. Tokių knygų privalumas yra tas, jog žmogus ugdo savo išsilavinimą daug efektyviau, kadangi tuo pačiu metu gilina ir savo istorines žinias.

Istorinės knygos populiarios todėl, kad remiantis tremties svarba, ugdomas suvokimas apie žmogaus gyvybės vertę. Šiomis dienomis spaudoje dažnai galime išvysti dideles antraštes su dingusiųjų, nužudytųjų žmonių vardais, mirgėte mirga jų nuotraukos. Šiuose straipsniuose rašoma, kaip tie žmonės buvo kankinami prieš jų mirtį, o žudikai net nesigaili atėmę iš žmogaus gyvybę. Smurtas vis dažniau suvokiamas kaip normalus problemų sprendimo būdas. Šiandien mes tampame egoistais, neatsižvelgiančiais į kitų žmonių poreikius bei norus. Galvojame tik apie save, mums nerūpi kitų žmonių gerovė, galime menkinti žmones vien dėl savų tikslų. Turime pradėti įgyti tolerancijos bei pakantumo, vertinti bei gerbti vieni kitus, suvokti gyvybės vertę.


Reziumė

Autorius
synet
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 8, 2017
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai