Biologiniai veiksnių pavojai farmacijoje

13 psl. / 1720 žod.

Ištrauka

Kiekvienam darbuotojui privaloma sudaryti saugias ir sveikas darbo sąlygas, neatsižvelgiant į įmonės veiklos rūšį, darbo sutarties rūšį, darbuotojų skaičių, įmonės rentabilumą, darbo vietą, darbo aplinką, darbo pobūdį, darbo dienos ar darbo pamainos trukmę, darbuotojo pilietybę, rasę, tautybę, lytį, seksualinę orientaciją, amžių, socialinę kilmę, politinius ar religinius įsitikinimus, teigima darbuotojų saugą ir sveikatą reglamentuojančiame Darbo kodekse bei Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme. Farmacininko profesija nėra išimtis Sudaryti darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas visais su darbu susijusiais aspektais yra darbdavio pareiga.
Darbo tikslas – išsiaiškinti biologinių veiksnių poveikį farmacijos srityje.
Darbo uždaviniai:
1. Išsiaiškinti biologinių pavojų darbo aplinkoje priežastis.
2. Nustatyti biologinių veiksnių poveikį sveikatai.
3. Aptarti infekcinių ligų tipus bei paplitimą.
4. Apžvelgti alergijos priežastis
5. Išskirti apsinuodijimų ir toksiško poveikio pasekmes.
Darbo metodika: mokslinės literatūros analizė.
Pagrindiniai apibrėžimai: biologiniai veiksniai, biologiniai pavojai, patogeniniai mikroorganizmai, infekcija, alergija, toksiškas poveikis.
Temos aktualumas: Šiai dienai nemažai dėmesio yra skiriama darbuotojų saugai ir sveikatai stiprinti. Nuolat pabrėžiama, kad reikia tinkamai panaudoti visas prevencines priemones visuose įmonės veiklos etapuose, kad darbuotojai būtų apsaugoti nuo profesinės rizikos arba kad ji būtų kiek įmanoma sumažinta. Farmacijos darbo praktika rodo, kad šioje srityje itin svarbūs biologiniai veiksniai, sukeliantys riziką darbuotojui. Kaip būsimai farmacininkei, tai itin aktualu. Tai ir nulėmė temos pasirinkimą


Turinys

  • Įvadas3
  • I. Biologiniai pavojai4
  • II. Biologinių veiksnių poveikis sveikatai6
  • Infekcinės ligos7
  • Alergijos8
  • Apsinuodijimai ir toksiškas poveikis10
  • Išvados12
  • Literatūros sąrašas13

Reziumė

Autorius
raimonda111
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 10, 2014
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai