Ribota nuosavybės teisė (ilku, beneficijos, feodai, tarnybiniai dvarai)

8 psl. / 1759 žod.

Ištrauka

Nuosavybės teisės - teisės savo nuožiūra, nepažeidžiant įstatymų ir kitų asmenų teisių ir interesų, valdyti, naudoti nuosavybės teisės objektą ir juo disponuoti.Savininkas turi teisę perduoti kitam asmeniui visą nuosavybės teisės objektą ar jo dalis, arba tik konkrečias teises. Savininko teisių triadą sudaro valdymas, naudojimas ir disponavimas.

Tačiau nuosavybės teisių yra keletas rūšių: privatinė nuosavybės teisė, bendroji, viešoji, intelektinė, taip pat ir ribota nuosavybės teisė, kurią norėčiau plačiau aptarti darbe. Ribotos nuosavybės teisės pavyzdžių galime aptikti jau prieš mūsų erą- „Ilku“ turtas. Taip pat ribotai nuosavybės teisei priskiriamos beneficijos, kurios pasaulyje atsirado VIIa. Frankų valstybėje, Lietuvoje gerokai vėliau- XIV amžiaus pabaigoje, Kunigaikščių laikais. Paveldima žemės valda – feodas, buvo naudojama jau feodalizmo laikais Vakarų Europoje. Dar viena feodalinės žemėvaldos forma- tarnybinis dvaras, paplito XVI ir XVII amžių sandūroje.

Mano darbo tikslas yra išnagrinėti, paaiškinti kaip veikė visos minėtos ribotos nuosavybės teisės tam tikru laikotarpiu, jas sulyginti, išskirti panašumus, skirtumus. Visa tai daryti naudojantis šaltiniais, remiantis įvairiais teisės aktais.


Reziumė

Autorius
deimanttee
Tipas
Referatas
Dalykas
Teisė
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 11, 2014
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Viešosios nuosavybės teisės samprata

Teisė Prezentacija loretta
Tai gėrybių priskyrimas visai tautai, visuomenei, neišskiriant atskirų jos dalių. Valstybės ir savivaldybių nuosavybę apjungianti nuosavybės rūšis vadinama viešąja nuosavybe, kadangi aukščiausieji valstybės...