Mokymosi proceso valdymas

5 psl. / 996 žod.

Ištrauka

Mokymasis – ko ne visą gyvenimą trunkantis reiškinys: mokomės vaikščioti, kalbėti, mokomės jausti, gyventi ir galiausiai nepaliaujamai mokomės mokytis. Pati mokymosi pradžia, kaip matoma, prasideda tik išvydus pasaulį, tačiau mokslas mokslui nelygus.

Norint patirti efektyvų mokymą, pirmiausia reikia suvokti, kad kiekvienas individas yra savitas: skiriasi jo galimybės, intelektas, skiriasi jo socialinė bei psichologinė aplinka, sveikata bei paties noras ir ryžtas mokytis. Tačiau žinoma tai, kad kiekvienam greitas informacijos įsisavinimas yra didžiulis turtas žmogui. Tie, kurie sugeba greitai suvokti naujas teorijas, koncepcijas, išmokti bei pritaikyti naujus ir veiksmingus įgūdžius turi didesnį privalumą, nei žmonės, kurie stringa gaudami naujos informacijos.

Kalbant apie mokymasi taip pat svarbu pabrėžti, kad mokymasis yra skirstomas į tris mokslo įsisavinimo veiksnius, kurie lemia, kokiu būdu yra lengviau išmokstama: matant, girdint ar per judesį:

  • Vizualinis;
  • Audialinis;
  • Kinestetinis.

Visi šie informacjos įsisavinimo būdai skirtingi: vieni naują medžiagą įsisavina ją išgirdę, kitiems užtenka kartą pamatyti ir ši informacja liks jų vaizdinuose, treti pasaulį pažįsta lytėdami arba dalyvaudami. Yra, žinoma, ir tokių, kurie nepriklauso nei vienai iš šių grupių, kadangi sugeba informaciją įsisavinti visais ankščiau išvardintais būdais.


Reziumė

Autorius
ugneciu7
Tipas
Referatas
Dalykas
Edukologija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 24, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Mokymasis visą gyvenimą Švedijoje

Edukologija Referatas agnieshka85
Švedija vadinama „Visų žmonių namais“, kadangi čia yra rūpinamasi visais savo šalies piliečiais nuo kūdikių iki pačių seniausių. Švedija gerbūvio valstybę su gebėjo...

Neverbalinė komunikacija mokymosi procese

Edukologija Referatas 2015 m. karmis2
Mokytis visą gyvenimą tapo gyvybiškai, politiškai, socialiai, ekonomiškai svarbu. Suaugusiųjų mokymasis yra procesas, kurio metu vyrauja verbalinė ir neverbalinė komunikacija. Lyg šiol buvo...