Suaugusiųjų švietimo koncepcijos. Paulo Freire transformuojančio mokymosi teorijos analizė

4 psl. / 814 žod.

Ištrauka

Paulo Freire yra garsus Brazilijos pedagogas ir įtakingiausias kritinės pedagogikos teoretikas, žinomas savo garsiu kūriniu „Engiamųjų pedagogika“. Jo mintys ir darbai padarė didžiulę įtaką ne tik švietimui, bet ir visai šalių plėtrai. P. Freire remiasi prielaida, jog „žmogaus ontologinis pašaukimas – būti subjektu, kuris veikia ir keičia visuomenę ir tai darydamas artėja prie vis naujų galimybių kiekvienam atskirai ir visiems kartu gyventi visavertiškai.

„Engiamųjų pedagogikoje“ P. Freir‘as išdėsto išlaisvinimo pedagogikos teorinius principus. Veikalo esmė – ugdymas turi keisti dominavimo santykius. Toks ugdymas apima du etapus: pirmojo etapo metu žmonės supranta (conscientização) apie savo priespaudą, o antrojo metu veikdami keičia priespaudą įtvirtinančias aplinkybes Savo darbe „Engiamųjų pedagogika“ jis išryškina pagrindinius teorijos teiginius: humanizmas, „bankinis“ ir probleminis švietimas, bendravimas ir bendradarbiavimas..


Reziumė

Autorius
lauriuskia
Tipas
Referatas
Dalykas
Edukologija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 14, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Suaugusiųjų švietimo koncepcijos

Edukologija Referatas 2013 m. lauriuskia
„Erasmus visiems“ – tai nauja švietimo, mokymo, jaunimo ir sporto programa, skirta naujiems 2014-2020 m. uždaviniams spręsti. Tai gyvybiškai svarbių investicijų į žmones...