Vidinė ir išorinė studentų sporto motyvacija

17 psl. / 2000 žod.

Ištrauka

Motyvacija- elgesio, veiksmų, veiklos skatinimo vyksmas, kurį sukelia įvairūs motyvai, motyvų visuma (Psichologijos žodynas, 1993). Bet mus labiau domina sportinė motyvacija. Sportinė motyvacija- tai visuma motyvų, lemiančių sportininko aktyvumą siekiant užsibrėžto tikslo per pratybas, varžybas.( sporto terminų žodynas, 1993). Sportuojant reiškiasi dvi motyvacijos rūšys:

Vidinė motyvacija- tai noras būti veiksmingam, veikti dėl pačios veiklos.( Malinauskas, 2010); Kitais žodžiais sakant- sportuojama kita veikla teikia malonumą, pilnavertiškumo jausmą, džiaugsmą ar kitus pozityvius jausmus.

Išorinė motyvacija- tai išorinio atlygio siekis arba noras išvengti bausmės. ( Malinauskas, 2010). Tai užsiėminėjimas veikla dėl finansinio atlygio, socialinio statuso, ši motyvacija labiau siejama su galutiniu tikslu, o ne malonumu, patiriamu veiklos metu. Šiuose straipsniuose bandoma išsiaiškinti kaip išorinė ir vidinė motyvacija daro įtaką rezultatams.

Tikslas:

  • Išsiaiškinti, kaip vidinė ir išorinė motyvacija veikia apklaustuosius.
  • Išsiaiškinti ar aukštas išorinės ir vidinės motyvacijos lygis lemia geresnius rezultatus.

Reziumė

Autorius
rudze
Tipas
Referatas
Dalykas
Sportas
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 29, 2018
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Pagyvenusių žmonių sportas

Sportas Prezentacija medus
Svorio pokyčiai 25-45m pradeda didėti;45-60m svoris stabilizuojasi;nuo 60m pradeda mažėti, nes mažėja raumeninė masė ir kalcio kiekis kauluose

Sportas - sveikata

Sportas Prezentacija 2015 m. sandrapetr93
Darbas apie sportą ir sveikatą, parengtas mitybos dėstytojai. Aprašoma apie pratimus, sveikata ir nauda.