Investicijos

15 psl. / 3482 žod.

Ištrauka

Dažniausiai minimas šalies plėtrą skatinantis veiksnys yra investicijos, būtent dėl jų pasaulyje vyksta atkakli kova. Vietos ir užsienio investuotojai savo kapitalu daro skirtingą poveikį šalies ūkiui. Užsienio investicijų indėlis – lengvesnis priėjimas prie naujų rinkų, vietos ekonomikos integracija į tarptautines vertės kūrimo grandines ir klasterius, naujos technologijos. Vietos investuotojai lengviau motyvuojami investuoti savo šalyje. Tai yra aktualu ne tik besivystančioms, bet ir labiausiai ekonomiškai išsivysčiusioms šalims.
Per pastaruosius du dešimtmečius Lietuvos įmonėms teko patirti daug įvykių, turėjusių įtakos jų veiklai ir finansinei būklei. Šalies ekonominiai ir politiniai pokyčiai, išorės aplinkos pasikeitimas, tarptautinės prekybos liberalizavimas, didėjantis konkurencingumas ir spartėjantis visuotinis tempas – tai vis naujos galimybės ir grėsmės kiekvienos bendrovės veiklai. Sėkmingas minėtų problemų sprendimas daugiausia priklauso nuo to, kaip efektyviai panaudojamas esamas gamybinis potencialas ir vykdoma investicinė veikla jo tolesnei plėtrai.
Lietuvoje pastaraisiais dešimtmečiais paspartėjus šalies ekonomikos augimo tempams ir laipsniškai kylant žmonių gyvenimo lygiui, vis didesnė pajamų dalis skiriama taupyti. Santaupų didėjimas ir palanki kreditų politika skatina įvairių formų investicijas į nekilnojamąjį turtą, Vyriausybės vertybinius popierius, įmonių akcijas, investicinius fondus ir kitus investavimo objektus. Norint sėkmingai investuoti reikia žinių ir patirties, nes investicinė veikla yra ne tik įdomus ir naudingas, bet ir rizikingas dalykas.
Rasti spausdintinės informacijos apie investavimą taip pat tapo lengviau. Apie investavimą yra daug sausdintinių mokslinės literatūros šaltinių: vadovėlių, monografijų, straipsnių. Be to, nemažai informacijos apie investicijas teikia įvairūs populiarūs leidiniai. (S. Valentinavičius „Investicijų valdymas“ 7 psl.)


Turinys

  • TURINYS2
  • ĮVADAS3
  • DĖSTOMOJI DALIS4
  • Investicijos ir jų klasifikacija4
  • Investuotojo sąvoka ir tipai, investavimo motyvai ir tikslai6
  • Investavimo procesas ir jo dalyviai8
  • Investavimo priemonės10
  • IŠVADOS14
  • LITERATŪRA15

Reziumė

Autorius
wanillius
Tipas
Referatas
Dalykas
Finansai
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 22, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Investicijos į auksą

Finansai Referatas 2013 m. megasun
Investicinis auksas – tai viena labiausiai istoriškai pasiteisinusių priemonių išsaugoti savo kapitalą. Visais laikais buvo siekiama kuo daugiau išgauti ir nusipirkti aukso. Išmintingi...