UAB „Dangiški ledai“ ledų gamybos technologija

22 psl. / 4608 žod.

Ištrauka

Šio kursinio darbo tikslas susipažinti, išanalizuoti ir aprašyti realiai egzistuojančių įmonių pavyzdžiu, gamybos organizavimą ir technologiją savo įsivaizduojamoje įmonėje.
Norėdamas įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus, remiuosi šiais uždaviniais:
Aptarti įmonę, jos gaminamą produktą, žaliavas gamybos teikimui, įrenginius, prietaisus, įrankius reikalingus produkto gamybai, darbuotojus, vartotojus, konkurentus, detaliai išanalizuoti kuriamos įmonės gamybos technologiją.
Mano kuriama įmonė tai UAB „Dangiški ledai”, kurie gamins saugų ir kokybišką produktą – valgomuosius ledus, tenkinant vartotojų poreikius.
Pramonės šaka – maisto produktų pramonė, nes gamins valgomuosius ledus.
Įmonė savo veikloje naudos techninę įrangą, patalpas, žmogiškuosius išteklius ir pieno produkciją, kuri gaunama iš vietinių ūkininkų.
Darbo jėgos imlumas ledų gamybos įmonėje dėmesys tenka neypatingam fiziniui darbui – prižiūrėjimui ledų gamybos įrangai, kad ji tiksliai veiktų. Darbo jėgos imlumas ( žaliavų paruošimas, mišinio paruošimas) reikalauja didesnio žmonių pasirengimo, kadangi tai yra svarbus dalykas, kad būtų visa ledų masė tinkamai paruošta. Protinį darbą atlieks devyni žmonės, kuriems tenka gamybos organizavimas, planavimas, naujų klientų paieška, kepinių kokybės gerinimas, darbuotojų skatinimas.
Technologijos reikšmė ledų gamykloje – tai trumpo vartojimo produktų gamybos vieta, kuri reikalauja ypatingai didelio organizuotumo ir operatyvumo. Ledų gamybos technologija daugiausia priklauso nuo darbuotojų kvalifikacijos (tačiau neypatingos), naudojamų įrenginių, įrankių bei prietaisų efektyvumo bei modernumo.
Taigi, šiame kursiniame darbe bus stengiamasi kuo nuosekliau susipažinti ir aprašyti ledų gamybos technologiją pasitelkiant kitų įmonių technologijomis, taip pat nagrinėsiu gaminamą produktą, bei technologijos charakteristiką.
Iš šio savo darbo tikiuosi gauti ne tik teorines žinias, bet ir praktines, padės plačiau susispažinti su ledų gamybos technologija. Tikiu, jog šis darbas padės įgytas žinias pritaikyti artimoje ateityje praktiškai.


Turinys

  • Įvadas3
  • Įmonės „Dangiški ledai” gamybos apžvalga4
  • Įmonės įkūrimas, statusas, veiklos pobūdis, tikslai, planuojami pasiekimai4
  • Produkcijos nomenklatūra5
  • Naudojami įrengimai, prietaisai, įrankiai.7
  • Darbuotojų kvalifikacija.10
  • Žaliavų, medžiagų, paslaugų tiekėjai.11
  • Vartotojai.11
  • Pagrindiniai konkurentai.11
  • Ledų gamybos technologija12
  • Gamybos tipas, gamybos fazės12
  • Technologinė gamybos teikimo schema13
  • Procesų ir operacijų detalizavimas.14
  • Išvados ir pasiūlymai21
  • Literatūra22

Reziumė

Autorius
porcelaina
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Dizainas ir technologijos
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 15, 2012
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
22 psl.

Susiję darbai

Tekstilės technologijos

Dizainas ir technologijos Referatas 2010 m. bifido-o
Darbas apie vieną iš tekstilės technologijų : Pynimas iš laikraščių. Tai puiki technologiją, kuri gali būti panaudojama netik buityje, bet ir kaip dekoracija...

Moteriško švarko su pamušalu gamyba

Dizainas ir technologijos Kursinis darbas 2012 m. vienintele
Šiame darbe pateikiamas moteriško švarko su pamušalu gamyba nuo eskizo sukūrimo iki švarko pasiuvimo. Žingsnis po žingsnio aprašytas kiekivienas etapas gaminio gamyboje. Darbas...

Technologijų olimpiados gaminio aprašas

Dizainas ir technologijos Referatas 2018 m. onurlug.
Tai technologijų olimpiados namų darbo (gaminio) aprašas. Aprašoma gamybos eiga, taip pat pateikiama reikalingos medžiagos ir įrankiai, kurie reikalingi norint pagaminti panašų darbą.

Medienos technologijos kursinis

Dizainas ir technologijos Kursinis darbas 2018 m. zuupyy
Rašto darbas apie individualų baldą, nuo eskizo iki paginimo brėžinių. *Gaminio techninis aprašymas *gaminio konstrukcija ir medžiagos ir t.t