Įsiuvų perkėlimas baziniame pagrinde

2 psl. / 647 žod.

Ištrauka

Darbo metodika.

Naujas drabužis kuriamas nekeičiant pradinio bazinio pagrindo siluetinės formos. Modelio ypatumai sudaromi keičiant atlapų, pokraščių, apykaklių formas, kilpų, sagų kiekį ir jų išsidėstymo vietas, kišenių ir kitų smulkių detalių formą ir jų išsidėstymo vietas, gaminio ilgį.

Kuriant moteriškų drabužių modelius, naudojami nesudėtingi krūtinės (viršutinio) įsiuvo ir liemens įsiuvų (nugaros ir priekio detalėse) perkėlimo būdai. Tai dažniausiai konstruktoriaus naudojamas bazinio pagrindo keitimo variantas.

Modeliuojant konstrukcines ir dekoratyvines moteriškų drabužių linijas, didelę reikšmę turi krūtinės įsiuvo perkėlimas į šoninį, priekinį kraštą, liemens liniją ir t.t. Įsiuvas ne tik techninė konstrukcinė erdvinės formos sudarymo priemonė, bet ir meninė dekoratyvinė gaminio išraiškos dalis.

Krūtinės įsiuvas (pagrindinis moteriškų drabužių konstrukcinis elementas) suteikia gaminiui erdvinę formą. Konstrukciniame brėžinyje krūtinės įsiuvas būna priekio vidurio linijoje, peties linijoje ir nukreiptas į iškiliausią krūtinės tašką. Priklausomai nuo modelio, krūtinės įsiuvas gali būti nukreiptas į priekaklį, pažastį, šoninę siūlę, liemens liniją, priekaklio kraštą (1 pav).


Turinys

  • Darbo turinys:
  • 1. Išanalizuoti moteriškų gaminių bazinių pagrindų pečių ir krūtinės įsiuvų išdėstymo atvejus.
  • 2. Perkelti krūtinės įsiuvą moteriškų drabužių priekio detalėse.
  • 3. Perkelti krūtinės įsiuvą į reljefines siūles, einančias nuo peties ir pažasties linijų.
  • 4. Suskaidyti priekio ir nugaros detales pervedant įsiuvus į papetę.
  • 5. Pateikti išvadas.

Reziumė

Autorius
vienintele
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Dizainas ir technologijos
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 10, 2016
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Siuvinių konstravimo pagrindai: moteriškas švarkas

Dizainas ir technologijos Referatas 2006 m. karolyyte
Parengti konstrukcinę projektinę ir darbinę dokumentaciją,siuvant naujus modelius. Panaudoti šiuolaikines konstravimo metodikas ir pažangias apdorojimo technologijas, parenkant naujas medžiagas ir įvertinat jų savybes....

Krūtinės įsiuvo perkėlimas baziniuose pagrinduose

Dizainas ir technologijos Laboratorinis darbas 2016 m. simmot
DARBO TIKSLAS. Susipažinti ir praktiškai įsisavinti krūtinės įsiuvo perkėlimo variantus, kuriant naujus moteriškų drabužių modelius. DARBO UŽDAVINIAI: Išanalizuoti moteriškų gaminių bazinių pagrindų...